Βρετανία: Απαισιοδοξία για συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

Βρετανία: Απαισιοδοξία για συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν

«Δεν είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τα πάντα ως τη Δευτέρα» είπε ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Χάμοντ σε δημοσιογράφους στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας

Βρετανία: Απαισιοδοξία για συμφωνία σχετικά με το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν
O υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Φίλιπ Χάμοντ δήλωσε σήμερα ότι δεν είναι αισιόδοξος για τις πιθανότητες η ομάδα 5+1 (Γαλλία, Κίνα, Ρωσία, Γερμανία, ΗΠΑ, Βρετανία) και το Ιράν να καταφέρουν να καταλήξουν σε μια πλήρη και οριστική συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης πριν εκπνεύσει η καταληκτική προθεσμία της 24ης Νοεμβρίου, πρόσθεσε ωστόσο πως ίσως η προθεσμία αυτή, που τα μέρη είχαν επιβάλει από μόνα τους, παραταθεί.

«Δεν είμαι αισιόδοξος ότι μπορούμε να ολοκληρώσουμε τα πάντα ως τη Δευτέρα» είπε ο Χάμοντ σε δημοσιογράφους στη Ρίγα, την πρωτεύουσα της Λετονίας.

Κλείσιμο
«Πιστεύω ωστόσο ότι εάν προχωρήσουμε σε σημαντικά βήματα ίσως να μπορέσουμε να βρούμε έναν τρόπο να παρατείνουμε την προθεσμία προκειμένου να μας επιτραπεί να επιτύχουμε μία τελική συμφωνία εφόσον σημειώσουμε πρόοδο προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Πράγματι θέλουμε πάρα πολύ την επίτευξη μίας συμφωνίας με το Ιράν, αλλά δεν θέλουμε να καταλήξουμε σε μια κακή συμφωνία. Καλύτερα να μην υπάρξει συμφωνία παρά να υπάρξει μια κακή συμφωνία» τόνισε ο επικεφαλής της βρετανικής διπλωματίας.

«Η σωστή συμφωνία με το Ιράν πρέπει να είναι εκείνη που θα μας προσφέρει τη σιγουριά που χρειαζόμαστε ότι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν θα στοχεύει αποκλειστικά στην χρήση των πυρηνικών για ειρηνικούς σκοπούς, δεν θα έχει καμία στρατιωτική διάσταση και ότι η δυνατότητα του Ιράν να εμπλουτίζει (σ.σ. ουράνιο) θα περιορίζεται σε ένα επίπεδο που δεν θα αντιπροσωπεύει στρατιωτική απειλή» επισήμανε ο ίδιος.

Ο Χάμοντ επιπλέον σημείωσε ότι οι Ιρανοί διαπραγματευτές πρέπει να δείξουν «πολύ μεγαλύτερη ευελιξία» τις επόμενες ημέρες για να επιτευχθεί συμφωνία.













Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης