Δείτε βίντεο: Η φονική χιονοθύελλα στο Μπάφαλο

Δείτε βίντεο: Η φονική χιονοθύελλα στο Μπάφαλο

Οκτώ νεκροί από τη σφοδρή κακοκαιρία που πλήττει τη Νέα Υόρκη - Η «αρκτική καταιγίδα» έχει θάψει στα λευκά κεντρικές αρτηρίες και κατοικίες

Δείτε βίντεο: Η φονική χιονοθύελλα στο Μπάφαλο
Σαρώνει η κακοκαιρία στη Νέα Υόρκη με μία πρωτοφανή χιονόπτωση να έχει θάψει στα λευκά το Μπάφαλο, παραλύοντας την κοινότητα και οδηγώντας στο θάνατο οκτώ ανθρώπους.

Κλείσιμο


Το «τείχος χιονιού» που έχει υψωθεί στα δυτικά της Νέας Υόρκης, έχει προκαλέσει σοβαρά προβλήματα σε οδικές αρτηρίες, ενώ σε πολλές περιπτώσεις πόρτες σπιτιών έχουν μπλοκάρει από το χιόνι που έχει συγκεντρωθεί, το οποίο έχει φτάσει ακόμα και τα δύο μέτρα.




Στο μεταξύ, όπως αναφέρουν αμερικανικά δίκτυα οι τέσσερις από τους νεκρούς έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια αυτοκινητιστικών ατυχημάτων και οι υπόλοιποι πέθαναν από ανακοπή καρδιάς, ενώ λέγεται πως ένας εκ των δύο για ώρα αφαιρούσε χιόνι με φτυάρι έξω από το σπίτι του.



Η «αρκτική καταιγίδα» αναμένεται να επιδεινωθεί αύριο, ενώ στις μισές από τις ΗΠΑ καταγράφονται ιστορικά χαμηλές θερμοκρασίες, οι οποίες συνήθως σημειώνονται τον Ιανουάριο, ενώ οι ειδικοί τονίζουν ότι πρόκειται για τον ψυχρότερο Νοέμβριο από το 1976.



Όπως αναφέρουν αμερικανικά δίκτυα πυροσβέστες αναγκάστηκαν να μεταφέρουν έναν ασθενή πεζή στο νοσοκομείο για 10 τετράγωνα καθώς το στρώμα χιονιού ήταν τόσο παχύ που δεν υπήρχε δυνατότητα μεταφοράς του με ασθενοφόρο.




Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης, Άντριου Κουόμο επιστράτευσε 150 άνδρες της εθνοφρουράς για να σπεύσουν να ενισχύσουν τους πολίτες και κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης δέκα κομητείες.



Στο μεταξύ, οι τόποι κοινωνικής δικτύωσης έχουν κατακλυστεί από φωτογραφίες χιονισμένων τοπίων και σπιτιών σκεπασμένων στα λευκά, από πολίτες των περιοχών που έχουν πληγεί. Την ίδια ώρα, περίπου 800.000 είναι οι θεάσεις σε βίντεο που έχει αναρτηθεί στο YouTube και αποτυπώνει σε timelapse ένα πυκνό σύννεφο να πλησιάζει απειλητικά σκεπάζοντας το Μπάφαλο.







Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης