Πτώχευση κήρυξε η επενδυτική εταιρεία του Stauss Kahn

Πτώχευση κήρυξε η επενδυτική εταιρεία του Stauss Kahn

Το Bloomberg, επικαλούμενο email της εταιρείας, μετέδωσε ότι ο Στρος Καν έφυγε από την εταιρεία στις 20 Οκτωβρίου, μόλις τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο του συνεργάτη του

Πτώχευση κήρυξε η επενδυτική εταιρεία του Stauss Kahn
Πτώχευση κήρυξε την Τετάρτη η LSK Partnres, η πρώτη επενδυτική εταιρεία του Ντομινίκ Στρος Καν, μετά τον τραγικό θάνατο του συνεργάτη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, Τιερί Λεν, που έπεσε από κτίριο στο Τελ Αβίβ του Ισραήλ.

Ο Στρος Καν είχε αποκτήσει μερίδιο 15% στην LSK την περασμένη χρονιά και τοποθετήθηκε στην θέση του προέδρου. Η τράπεζα είχε ανακοινώσει τον Μάρτιο ότι θέλει να εκμεταλλευτεί τις οικονομικές γνώσεις και τις πολιτικές γνωριμίες του Στρος Καν για να ξεκινήσει ένα hedge fund 2 δισ. δολαρίων.

Κλείσιμο
Ο πρώην διοικητής του ΔΝΤ αποφάσισε να εγκαταλείψει τη θέση του προέδρου της LSK. Το Bloomberg, επικαλούμενο email της εταιρείας, μετέδωσε ότι ο Στρος Καν έφυγε από την εταιρεία στις 20 Οκτωβρίου, μόλις τρεις ημέρες πριν από τον θάνατο του συνεργάτη του.


Γιατί αυτοκτόνησε ο συνέταιρος του Strauss-Kahn
Ένα χρηματιστηριακό σκάνδαλο φαίνεται ότι κρύβεται πίσω από την είδηση της αυτοκτονίας του συνεταίρου του Dominique Strauss-Kahn, Thierry Leyne, ο οποίος πήδηξε από τον 23ο όροφο ουρανοξύστη στο Τελ Αβίβ στις 23 Οκτωβρίου.

Όπως αποκαλύπτει σήμερα η Wall Street Journal, ο Γαλλο-ισραηλινός χρηματιστής βρισκόταν σε διαμάχη με Ελβετό διαχειριστή κεφαλαίων ο οποίος κατηγορούσε την εταιρεία του Leyne ότι προχώρησε σε μη εγκεκριμένες συναλλαγές με τα χρήματά του.

Ο Leyne ήταν ο συνέταιρος του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ Dominique Strauss-Kahn και διευθύνων σύμβουλος της Leyne Strauss-Kahn & Partners.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης