Φρούτα και πατάτες γέμισαν οι δρόμοι του Παρισιού! - Αγρότες αδειάζουν τα προϊόντα τους

Φρούτα και πατάτες γέμισαν οι δρόμοι του Παρισιού! - Αγρότες αδειάζουν τα προϊόντα τους

Οι αγρότες της Γαλλίας ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της FNSA, της γαλλικής γεωργικής ομοσπονδίας, να ξεχυθούν στους δρόμους των Παρισίων, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην  φορολογική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και τη συνεχιζόμενη μείωση στις τιμές των προιόντων τους

Φρούτα και πατάτες γέμισαν οι δρόμοι του Παρισιού! - Αγρότες αδειάζουν τα προϊόντα τους
Φρούτα και πατάτες γέμισε σήμερα το Παρίσι με τους αγρότες να αδειάζουν σάκους από τα προιόντα τους στους δρόμους της γαλλικής πρωτεύουσας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αγροτική πολιτική της σοσιαλιστικής κυβέρνησης του Φρανσουά Ολάντ.
 
Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα Le Μonde, η Πλατεία Δημοκρατίας στην Πόλη του Φωτός γέμισε πατάτες ενώ και σε άλλες περιοχές της γαλλικής πρωτεύουσας, ο αγροτικός κόσμος της χώρας πέταξε στους δρόμους φρούτα και λαχανικά. 
 
Οι αγρότες της Γαλλίας ανταποκρίθηκαν στο αίτημα της FNSA, της γαλλικής γεωργικής ομοσπονδίας, να ξεχυθούν στους δρόμους των Παρισίων, διατρανώνοντας την αντίθεσή τους στην  φορολογική πολιτική της κυβέρνησης αλλά και τη συνεχιζόμενη μείωση στις τιμές των προιόντων τους. 
   
Υπενθυμίζεται ότι, τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι γάλλοι αγρότες είχαν κατακλύσει τους δρόμους του Παρισιού, συμμετέχοντας σε μία εμπρηστικού χαρακτήρα διαδήλωση , αφού έβαλαν φωτιά σε κυβερνητικά κτίρια. Στη σημερινή τους κινητοποίηση, πολλοί ήταν οι γάλλοι πολίτες που έσπευσαν να προμηθευτούν τα προϊόντα των αγροτών για το... μεσημεριανό τους τραπέζι.  


Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης