Τα γραμματόσημα του Μακάο «παίζουν» με τους αριθμούς!

Τα γραμματόσημα του Μακάο «παίζουν» με τους αριθμούς!

Νέα έκδοση γραμματοσήμων που αναπαριστούν εικόνες από την αρχαία Κίνα και είναι «θησαυρός» για τους φιλοτελιστές

Τα γραμματόσημα του Μακάο «παίζουν» με τους αριθμούς!
Η ειδική διοικητική περιφέρεια της Κίνας και πρώην αποικία των Πορτογάλων, Μακάο, εξέδωσε μια σειρά γραμματοσήμων και τον επόμενο χρόνο θα εκδώσει μερικά ακόμα, τα οποία είναι εμπνευσμένα από την αρχαία ιστορία, τους μύθους και τις παραδόσεις της χώρας.

Κλείσιμο


Όμως, τα γραμματόσημα αυτά παρουσιάζουν ενδιαφέρον, όχι μόνο για τους φιλοτελιστές, αλλά και για κάθε άνθρωπο που θέλει να ανακαλύψει το μυστήριο πίσω από το προφανές.

Γιατί, όπως η αρχαία ιστορία της Κίνας κρύβει μυστήρια και ιστορίες με δράκους, το ίδιο κάνουν και τα γραμματόσημά της.



Έτσι, η χελώνα που βγαίνει αργά αργά από τον Κίτρινο ποταμό, δεν είναι μια απλή εικόνα σε ένα γραμματόσημο, αλλά ένα «μαγικό τετράγωνο», το αγαπημένο σχήμα των αρχαίων Κινέζων, που στο κάτω μέρος του υπάρχουν οι «μαγικοί» αριθμοί...

492

357

816

Αν παρατηρήσετε με προσοχή το γραμματόσημο με την χελώνα θα δείτε ότι στην πλάτη της υπάρχουν κουκίδες, που στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύουν τους αριθμούς από το 1 μέχρι το 9, διατεταγμένους κατά τέτοιο τρόπο, ώστε αν τους προσθέσουμε, είτε κατά σειρά όλους μαζί, είτε κατά στήλη, είτε διαγωνίως, να μας δίνουν σε κάθε περίπτωση τον ίδιο αριθμό, το 15!

Μαγικά τετράγωνα και μαγικοί αριθμοί, ένα αγαπημένο παιχνίδι για τους μάγους και τους αποκρυφιστές στην αρχαία Κίνα, αλλά και τους σύγχρονους φιλοτελιστές που λατρεύουν «τα ταξίδια του μυαλού».

Η έκδοση αυτών των γραμματοσήμων από το Μακάο έχει διττό στόχο. Να αναδείξει την πολιτιστική κουλτούρα της αρχαίας Κίνας και να δημιουργήσει ένα μοναδικό  προϊόν στην ιστορία του φιλοτελισμού.



Εκτός από τους αριθμούς, άλλα γραμματόσημα της συλλογής «παίζουν» με  ρωμαϊκές λέξεις, άλλα αναγράφουν στίχους από αρχαία ποίηση των Κινέζων και κάποια περιέχουν ασαφείς προτάσεις, κρατώντας την αχλή του μυστηρίου ζωντανή και κάνοντας τα γραμματόσημα αυτά μοναδικά κομμάτια για τους φιλοτελιστές.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης