Μπαν Κι Μουν: Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί να ενεργοποιηθούν κατά ενός αβάσιμου status quo

Μπαν Κι Μουν: Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί να ενεργοποιηθούν κατά ενός αβάσιμου status quo

«Ο χρόνος που περνά δεν είναι σύμμαχος της ειρήνης - Οφείλουμε να κινητοποιηθούμε αμέσως» διεμήνυσε ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ

Μπαν Κι Μουν: Παλαιστίνιοι και Ισραηλινοί να ενεργοποιηθούν κατά ενός αβάσιμου status quo
Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν κάλεσε από τη Ραμάλα Παλαιστίνιους και Ισραηλινούς να επαναλάβουν τις ειρηνευτικές συνομιλίες, υπογραμμίζοντας την ανάγκη ανατροπής ενός status quo που δεν μπορεί πλέον να στηριχθεί.

«Ο χρόνος που περνά δεν είναι σύμμαχος της ειρήνης. Οφείλουμε να κινητοποιηθούμε αμέσως για να εμποδίσουμε την περαιτέρω παγίωση ενός status quo που ήδη δεν μπορεί να στηριχθεί», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου μαζί με τον Ράμι Χαμντάλα, πρόεδρο της παλαιστινιακής κυβέρνησης ενότητας.

Κλείσιμο
Ο Μπαν Κι Μουν «καταδίκασε με σφοδρότητα τη συνέχιση του ισραηλινού εποικισμού των κατεχομένων Παλαιστινιακών Εδαφών», λίγες ώρες πριν από την επίσκεψή του στο Ισραήλ, ενώ ζήτησε τον τερματισμό των «επαναλαμβανόμενων προκλήσεων» στους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ, όπου η Πλατεία των Τζαμιών είναι εστία κλιμακούμενης έντασης.

Αποφεύγοντας να αναφερθεί συγκεκριμένα στην Πλατεία των Τζαμιών, πεδίο ταραχών σήμερα εξαιτίας της άδειας επίσκεψης που δόθηκε από τις ισραηλινές αρχές σε ομάδα ορθόδοξων εβραίων προσκυνητών, ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ είπε: «Εκφράζω τη βαθιά μου ανησυχία για τις επαναλαμβανόμενες προκλήσεις στους ιερούς τόπους της Ιερουσαλήμ, οι οποίες δεν έχουν άλλο αποτέλεσμα παρά την ενίσχυση της έντασης και πρέπει να σταματήσουν».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης