ΗΠΑ: Νέα επεισόδια στο Σεντ Λούις μετά το θάνατο 18χρονου Αφροαμερικανού

ΗΠΑ: Νέα επεισόδια στο Σεντ Λούις μετά το θάνατο 18χρονου Αφροαμερικανού

Ο Βόντεριτ Μάγιερς έχασε τη ζωή του από πυρά αστυνομικού εκτός υπηρεσίας - Κινητοποιήσεις διαδηλωτών κατά αστυνομικών - Ετοιμάζονται για «Σαββατοκύριακο αντίστασης»

ΗΠΑ: Νέα επεισόδια στο Σεντ Λούις μετά το θάνατο 18χρονου Αφροαμερικανού

Λίγες ημέρες μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στο Σεντ Λούις, νέες ταραχές έλαβαν χώρα στην περιοχή, έπειτα από το θάνατο 18χρονου Αφροαμερικανού από πυρά αστυνομικού εκτός υπηρεσίας.

Δεκάδες διαδηλωτών πραγματοποίησαν πορεία διαμαρτυρίας στην περιοχή όπου έχασε τη ζωή του ο Βόντεριτ Μάγιερς από λευκό αστυνομικό που τον πυροβόλησε 17 φορές.
Κλείσιμο

Παρότι δεν σημειώθηκαν έντονα επεισόδια όπως αυτά του περασμένου καλοκαιριού στο Φέργκιουσον, μετά το θάνατο του 18χρονου Μάικλ Μπράουν από σφαίρες αστυνομικού, οι διαδηλωτές είναι αποφασισμένοι για ένα «Σαββατοκύριακο αντίστασης».

Μάλιστα, ετοιμάζονται για ολονυκτίες και πορείες, ενώ οι γονείς του Μπράουν έκαναν έκκληση οι κινητοποιήσεις να έχουν ειρηνικό χαρακτήρα.

«Κατανοούμε την ανήμπορη αγανάκτηση που αισθάνονται οι άνθρωποι όλων των τάξεων στις συναναστροφές τους με τα μέλη των δυνάμεων ασφαλείας», ανέφεραν οι γονείς του Μπράουν σε ανακοίνωσή τους και ζήτησαν από τους διαδηλωτές να δείξουν τη συμπαράστασή τους «για τον γιο μας να το κάνουν στο πλαίσιο του νόμου».

Ο δήμαρχος του Φέργκιουσον Τζέιμς Νόουλς δήλωσε ότι οι αρχές προετοιμάζονται για μεγάλες συγκεντρώσεις, αλλά και το ενδεχόμενο επεισοδίων.

Οργανώσεις, όπως η Hands Up United έχουν προγραμματίσει ολονυκτίες, παρουσιάσεις, δωρεάν μαθήματα γιόγκα και διαλέξεις για το πώς να συμπεριφέρονται οι πολίτες όταν τους σταματά για έλεγχο η αστυνομία.

«Τα τοπικά αστυνομικά τμήματα μας έχουν ρίξει δακρυγόνα, μας έχουν χτυπήσει και μας έχουν πυροβολήσει με πλαστικές σφαίρες, όμως δεν μπορούν να σταματήσουν την πορεία μας υπέρ της δικαιοσύνης», είπε ο Τεφ Πόε, ράπερ από το Σεντ Λιούις και στέλεχος της Hands Up United.

Την ίδια ώρα, κατά τη διάρκεια της πορείας ένας από τους διαδηλωτές πλησίασε έναν μαύρο αστυνομικό λέγοντας του: «Αν δε φορούσες αυτή τη στολή, θα σκότωναν και εσένα».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης