ΗΠΑ: Επεισόδια μετά το θάνατο 18χρονου από πυρά αστυνομικού

ΗΠΑ: Επεισόδια μετά το θάνατο 18χρονου από πυρά αστυνομικού

Πλήθος συγκεντρώθηκε στο σημείο που έχασε τη ζωή του ο νεαρός - Οι διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα της αστυνομίας

 

ΗΠΑ: Επεισόδια μετά το θάνατο 18χρονου από πυρά αστυνομικού

Επεισόδια σημειώθηκαν στο Σεντ Λούις λίγες ώρες μετά το θάνατο ενός 18χρονου Αφροαμερικανού που έπεσε νεκρός από τα πυρά αστυνομικού. Ο λευκός αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας πυροβόλησε 17 φορές τον άτυχο νεαρό, ο οποίος σύμφωνα με τους συγγενείς του ήταν άοπλος, ωστόσο πληροφορίες της αστυνομίας αναφέρουν πως ο 18χρονος πυροβόλησε τρεις φορές κατά του ενστόλου.

Μετά το θάνατο του νεαρού, πλήθος διαδηλωτών συγκεντρώθηκε στο σημείο όπου έχασε τη ζωή του ο 18χρονος κοντά στον Βοτανικό Κήπο του Μιζούρι, φωνάζοντας συνθήματα, όπως «Ψηλά τα χέρια, μην πυροβολείτε».

Όπως αναφέρουν δημοσιεύματα επεισόδια σημειώθηκαν ανάμεσα σε αστυνομικούς και τους διαδηλωτές, οι οποίοι στη συνέχεια προκάλεσαν ζημιές σε οχήματα της αστυνομίας.

Μάλιστα, χρήστες του Διαδικτύου μέσω αναρτήσεών τους στους τόπους κοινωνικής δικτύωσης καλούσαν τους κατοίκους του Φέργκιουσον, όπου είχε χάσει τη ζωή του από πυρά αστυνομικού ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν, να μεταβούν στο Σεντ Λούις για να διαδηλώσουν για το θάνατο του συνομήλικού του.

Κλείσιμο

Ωστόσο, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα η διαδήλωση δεν είχε την ίδια ένταση με αυτές του Φέργκιουσον, καθώς το πλήθος δεν κατέστρεψε βιτρίνες καταστημάτων, ενώ ο διοικητής της αστυνομίας Σαμ Ντότσον, δήλωσε πως «οι αστυνομικοί έδειξαν μεγάλη αυτοσυγκράτηση».

Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες δεν είχε σημειωθεί καμία σύλληψη, ενώ το πλήθος διαλύθηκε ήσυχα, αλλά εκφράζονται φόβοι πως το νέο επεισόδιο αστυνομικής βίας μπορεί να προκαλέσει νέες ταραχές όπως εκείνες στο Φέργκιουσον.

 

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης