Συναγερμός στη Γερμανία για το πρώτο ύποπτο κρούσμα Έμπολα

Συναγερμός στη Γερμανία για το πρώτο ύποπτο κρούσμα Έμπολα

Πρόκειται για μια 30χρονη που μεταφέρθηκε υπό αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε νοσοκομείο - Δήλωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα βρισκόταν στην Αφρική

Συναγερμός στη Γερμανία για το πρώτο ύποπτο κρούσμα Έμπολα
Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία καθώς μια γυναίκα αποτελεί το πρώτο ύποπτο κρούσμα Έμπολα στη χώρα.

Η γυναίκα, με «υψηλό πυρετό» και «κυκλοφορικά προβλήματα», συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν σε μια «μολυσματική ασθένεια», διακομίστηκε σε νοσοκομείο της γερμανικής πρωτεύουσας, δήλωσε ο Ρολφ Έρμπε, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών.

Σύμφωνα με την Bild, η γυναίκα είναι από τη Νιγηρία και είπε ότι είχε έλθει σε επαφή με ανθρώπους μολυσμένους από τον ιό Έμπολα.

«Η ασθενής είναι απομονωμένη στο ασθενοφόρο και η ομάδα (των τραυματιοφορέων) έλαβε μέτρα προφύλαξης» ως την εισαγωγή της στην μονάδα μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου υπό την επίβλεψη ενός ιατρού εντατικολόγου, συνέχισε ο Έρμπε.

Οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται η γυναίκα στο νοσοκομείο αυτό «θα πάρουν κάποιο χρόνο», πρόσθεσε ο ίδιος. Αλλά το γεγονός ότι η γυναίκα κατάγεται από τη δυτική Αφρική, όπου έχει ξεσπάσει μια πολύνεκρη επιδημία του Έμπολα, δικαιολογεί τη λήψη «σημαντικών μέτρων προφύλαξης», επισήμανε ο εκπρόσωπος.
Κλείσιμο

Σύμφωνα με μία ανακοίνωση του νοσοκομείου Charité το απόγευμα, οι γιατροί «δεν έχουν συμπεράνει προς το παρόν πως πρόκειται για ένα κρούσμα του ιού Έμπολα, και κλίνουν μάλλον προς το ενδεχόμενο μιας γαστρεντερίτιδας».

Πάντως, «για να αποκλειστεί οριστικά και επίσημα ο κίνδυνος του Έμπολα, θα γίνει άμεσα μια εξέταση αίματος».



Το γραφείο της υπηρεσίας εύρεσης εργασίας όπου είχε πάει η ασθενής, στη βερολινέζικη συνοικία Πρεντσλάουερ Μπεργκ, έκλεισε για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ οι εργαζόμενοι σε αυτό και όσοι αναζητούσαν εργασία και βρίσκονταν εκεί έφυγαν.

Πολλά πρόσωπα τα οποία ήλθαν σε άμεση επαφή με την ασθενή αναμένεται να υποβληθούν επίσης σε εξετάσεις στο νοσοκομείο Charité.

Στη Γερμανία έχουν αναφερθεί αρκετά ύποπτα κρούσματα από το ξέσπασμα της επιδημίας του ιού που προκαλεί αιμορραγικό πυρετό και έχει στοιχίσει ως σήμερα τη ζωή σε 1.229 ανθρώπους στη δυτική Αφρική, σύμφωνα με έναν απολογισμό ο οποίος δόθηκε στη δημοσιότητα νωρίτερα σήμερα από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Πάντως στις προηγούμενες περιπτώσεις που είχε κηρυχθεί κατάσταση συναγερμού, στη Φραγκφούρτη (κεντρική Γερμανία) και στο Αμβούργο (βορειοδυτικά), επαληθεύτηκε ότι δεν επρόκειτο για κρούσματα του Έμπολα.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης