Σε επέκταση της εκεχειρίας συμφώνησαν Ισραήλ και Παλαιστίνιοι εν μέσω ρουκετών

Σε επέκταση της εκεχειρίας συμφώνησαν Ισραήλ και Παλαιστίνιοι εν μέσω ρουκετών

Τη νέα συμφωνία επιβεβαίωσε ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς που μίλησε στο Sky News - Νωρίτερα η ισραηλινή αστυνομία επιβεβαίωσε επίθεση με ρουκέτες εκ μέρους της Παλαιστίνης προς το Ισραήλ, γεγονός που αρνήθηκε η Χαμάς




Σε επέκταση της εκεχειρίας συμφώνησαν Ισραήλ και Παλαιστίνιοι εν μέσω ρουκετών
Σε νέα συμφωνία για επέκταση της εκεχειρίας κατά 72 ώρες, συμφώνησαν το βράδυ της Τετάρτης το Ισραήλ και οι Παλαιστίνιοι, όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο επικαλούμενο Αιγύπτιους αξιωματούχους. Τη συμφωνία για την εκεχειρία επιβεβαίωσε και λίγα λεπτά αργότερα και ανώτατος αξιωματούχος της Χαμάς που μίλησε στο Sky News.

Η νέα συμφωνία έρχεται λίγη ώρα μετά την εκτόξευση ρουκετών από τη Χαμάς προς το νότιο Ισραήλ, - δύο ώρες πριν την εκπνοή της προηγούμενης τριήμερης εκεχειρίας - επίθεση την οποία επιβεβαίωσε η ισραηλινή αστυνομία, αλλά διέψευσε η Χαμάς. «Η Χαμάς αρνείται ότι εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του κατακτητή» δήλωσε ο εκπρόσωπος της οργάνωσης, Σάμι Αμπού Ζούχρι.

Κλείσιμο
Το βράδυ της Τετάρτης οι σειρήνες στο νότιο Ισραήλ ήχησαν και πάλι, προειδοποιώντας για εισερχόμενους πυραύλους από τη Λωρίδα της Γάζας. Δεν υπήρξαν αναφορές για θύματα και ζημιές, ενώ ο ισραηλινός στρατός σε ανάρτησή του στο Twitter, έκανε λόγο για «παραβίαση της εκεχειρίας» από «τρομοκράτες της Γάζας». Ο στρατός ανέφερε ότι η ρουκέτα έπληξε το κτήριο του τοπικού συμβουλίου στην πόλη Χοφ Άσκελον, στο νότιο Ισραήλ.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης