Ισραήλ: Ο στρατός μας αποχώρησε από τη Γάζα

Ισραήλ: Ο στρατός μας αποχώρησε από τη Γάζα

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν αναπτυχθεί σε αμυντικές θέσεις έξω από τη Λωρίδα της Γάζας – Πάνω από 1.800 οι νεκροί – Χιλιάδες οι τραυματίες 



Ισραήλ: Ο στρατός μας αποχώρησε από τη Γάζα
Την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα και την τοποθέτησή τους σε αμυντικές θέσεις έξω από τη Λωρίδα της Γάζας ανακοίνωσε λίγο πριν τις 10:30 εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων.

Για την κίνηση αυτή είχε ενημερώσει νωρίτερα ο αντισυνταγματάρχης Πίτερ Λέρνερ δηλώνοντας πως «οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις θα αποσυρθούν σε θέσεις άμυνας έξω από τη Λωρίδα της Γάζας και θα διατηρήσουμε αυτές τις αμυντικές μας θέσεις».

Η ανακοίνωση αυτή έρχεται περίπου 2,5 ώρες μετά την έναρξη της ισχύς τριήμερης εκεχειρίας στη Γάζα. Είναι η ένατη που ανακοινώνεται, ωστόσο, μέσω αυτής ένα οριστικό τέλος στη σύγκρουση τεσσάρων εβδομάδων στην περιοχή φαίνεται περισσότερο δυνατό από κάθε άλλη φορά, καθώς Χαμάς και Ισραήλ συμφωνήσαν  με τη διαμεσολάβηση της Αιγύπτου για κατάπαυση του πυρός για 72 ώρες.  

Σημειώνεται πως λίγα λεπτά πριν την έναρξη της εκεχειρίας, ήχησαν οι σειρήνες στο νότιο Ισραήλ μέχρι και βόρεια, σε περιοχές της Ιερουσαλήμ, ύστερα από την εκτόξευση ρουκετών για την οποία ανέλαβε την ευθύνη η Χαμάς. Δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

Κλείσιμο



Παράλληλα με την αναστολή των εχθροπραξιών αναμένεται να ακολουθήσουν περαιτέρω και πιο εντατικές συζητήσεις στην Αίγυπτο για τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα. Η πιθανότητα το Ισραήλ να συμφωνήσει σε μια μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός φάνηκε να αυξάνεται νωρίς την Τρίτη καθώς οι ισραηλινοί ραδιοφωνικοί σταθμοί ανέφεραν ότι οι χερσαίες δυνάμεις είχαν ολοκληρώσει την κύρια αποστολή τους στον πόλεμο της Γάζας, καταστρέφοντας τις διασυνοριακές σήραγγες. Τουλάχιστον 32 από τις υπόγειες στοές της Χαμάς και δεκάδες άξονες πρόσβασης  εντοπίστηκαν και ανατινάχτηκαν, όπως μετέδωσαν οι ραδιοφωνικοί σταθμοί Israel Radio και Army Radio. 



Και όλα αυτά την ώρα που πάνω από 1.800 Παλαιστίνιοι έχουν χάσει τη ζωή τους και χιλιάδες άλλοι έχουν τραυματιστεί. Στην πλειονότητά τους είναι άμαχοι. Σύμφωνα με την UNICEF τουλάχιστον 392 παιδιά βρήκαν τραγικό θάνατο από το ανηλεές σφυροκόπημα των ισραηλινών Δυνάμεων Άμυνας από τη στιγμή που ξεκίνησε η χερσαία επιχείρηση στις 8 Ιουλίου.



Πολύ μικρότερος είναι ο απολογισμός των θυμάτων για την πλευρά του Ισραήλ. Συνολικά 64 στρατιώτες έχουν χάσει τη ζωή τους, ενώ μόνο τρεις άμαχοι σκοτώθηκαν από ρουκέτα.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης