Ποροσένκο: Η κατάρριψη του Boeing είναι ίδια με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Ποροσένκο: Η κατάρριψη του Boeing είναι ίδια με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Η επίθεση στην πτήση MH17 δεν έχει καμία διαφορά από εκείνη στους Δίδυμους Πύργους και την βομβιστική επίθεση στο Λόκερμπι της Σκωτίας, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας

Ποροσένκο: Η κατάρριψη του Boeing είναι ίδια με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους

Μιλώντας στην Κρίστιαν Άμανπουρ του αμερικανικού δικτύου CNN, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Πέτρο Ποροσένκο, χαρακτήρισε «διεθνές έγκλημα» την κατάρριψη του αεροσκάφους των μαλαισιανών αερογραμμών στα ανατολικά της χώρας.

Μάλιστα, συνέκρινε τη συντριβή του Boeing 777 με την τρομοκρατική επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, αλλά και τη βομβιστική επίθεση σε αεροσκάφος της PanΑm πάνω από το Λόκερμπι της Σκωτίας.

Κλείσιμο

«Δε βλέπω καμία διαφορά ανάμεσα στην τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, τη βομβιστική επίθεση στο Λόκερμπι και την επίθεση στην πτήση MΗ17», δήλωσε ο Ποροσένκο στο αμερικανικό δίκτυο.

Εξήγησε, δε, ότι «τέτοια τρομοκρατία αποτελεί κίνδυνο για ολόκληρο τον κόσμο και τη διεθνή ασφάλεια».

Την ίδια στιγμή, πρόσθεσε ότι η Ουκρανία έχει γίνει μάρτυρας τριών διεθνών εγκλημάτων, εκ των οποίων ο τρόπος μεταχείρισης των σορών των επιβαινόντων του αεροσκάφους, τη λεηλασία των προσωπικών αντικειμένων τους, που χαρακτήρισε «βάρβαρη» και την προσπάθεια των τρομοκρατών να καταστρέψουν τα στοιχεία.

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης