Νετανιάχου: Καταστροφικό να επιτραπεί στο Ιράν ο εμπλουτισμός ουρανίου

Νετανιάχου: Καταστροφικό να επιτραπεί στο Ιράν ο εμπλουτισμός ουρανίου

«Θα είναι μια κακή συμφωνία εάν οι Ιρανοί μπορέσουν να διατηρήσουν υλικά εμπλουτισμού και τη δυνατότητα επαρκούς εμπλουτισμού τους προκειμένου να μπορέσουν να κατασκευάσουν μια βόμβα» τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός

Νετανιάχου: Καταστροφικό να επιτραπεί στο Ιράν ο εμπλουτισμός ουρανίου
Κάθε συμφωνία με το Ιράν σχετικά με το πυρηνικό του πρόγραμμα, η οποία θα επιτρέπει στην Τεχεράνη τη δυνατότητα εμπλουτισμού ουρανίου θα είναι «καταστροφική», τόνισε ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου. 

«Αυτό θα είναι μια καταστροφή για τις ΗΠΑ και για ολόκληρο τον κόσμο» σημείωσε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή Fox News Sunday.

Κλείσιμο
«Θα είναι μια κακή συμφωνία εάν οι Ιρανοί μπορέσουν να διατηρήσουν υλικά εμπλουτισμού και τη δυνατότητα επαρκούς εμπλουτισμού τους προκειμένου να μπορέσουν να κατασκευάσουν μια βόμβα» πρόσθεσε.

Όπως είπε, θα πρόκειται για μια πολύ κακή συμφωνία, ενώ προέβλεψε ότι αυτό θα είναι «χειρότερο από το να μην υπάρξει καμία συμφωνία».

«Ελπίζω πραγματικά ότι αυτό δεν θα συμβεί. Θα πρόκειται για μια καταστροφική εξέλιξη, καθώς η Μέση Ανατολή διανύει περίοδο κρίσης, η κατάσταση είναι χαοτική, οι χειρότεροι μαχητές, οι σιίτες και οι εξτρεμιστές σουνίτες ανταγωνίζονται μεταξύ τους» επισήμανε ο Νετανιάχου.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης