Σόιμπλε: Βλάκες οι Αμερικανοί που στρατολογούν τέτοιους πράκτορες

Σόιμπλε: Βλάκες οι Αμερικανοί που στρατολογούν τέτοιους πράκτορες

«Το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στρατολογούν σε μάς ανθρώπους τρίτης κατηγορίας, είναι τόσο βλακώδες» το σχόλιο του γερμανού υπ. Οικονομικών για την υπόθεση των διπλών πρακτόρων

Σόιμπλε: Βλάκες οι Αμερικανοί που στρατολογούν τέτοιους πράκτορες
Για «αξιοθρήνητη βλακεία» των ΗΠΑ μετά την αποκάλυψη ότι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν στρατολογήσει διπλούς πράκτορες, έκανε λόγο την Πέμπτη ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

«Το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στρατολογούν σε μάς ανθρώπους τρίτης κατηγορίας, είναι τόσο βλακώδες. Απέναντι σε τόση βλακεία, δεν μπορεί παρά να βάλει κανείς τα κλάματα», δήλωσε ο Σόιμπλε στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix.

Κλείσιμο
Η γερμανική δικαιοσύνη την Τετάρτη άνοιξε έρευνα για δεύτερη φορά σε πέντε ημέρες κατά γερμανού πολίτη για κατασκοπεία υπέρ άλλης χώρας , σε μία υπόθεση που πλήττει και πάλι τις αμερικανο-γερμανικές σχέσεις. Στην πρώτη περίπτωση, επρόκειτο για πράκτορα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών που διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Στην τελευταία περίπτωση, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένα αξιωματικό του γερμανικού στρατού, που δρούσε για λογαριασμό των ΗΠΑ. Η υπόθεση θεωρείται «σοβαρότερη» από την πρώτη.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης