Έφτασαν τα πρώτα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στο Ιράκ

Έφτασαν τα πρώτα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στο Ιράκ

Μετά τη συμφωνία της ιρακινής κυβέρνησης για αγορά μεταχειρισμένων πολεμικών αεροσκαφών από τη Μόσχα

Έφτασαν τα πρώτα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη στο Ιράκ
Λίγες ημέρες μετά την ανακοίνωση της ιρακινής κυβέρνησης για αγορά μεταχειρισμένων ρωσικών αεροσκαφών, έφτασαν τα πέντε πρώτα στο Ιράκ που πρόκειται να ενισχύσουν τον ιρακινό στρατό στην αντιμετώπιση των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Στρατού στο Ιράκ και το Λεβάντε.

«Τα πρώτα μαχητικά αεροσκάφη Σουχόι Su-25 έχουν φτάσει στο ιρακινό έδαφος, γεγονός που θα ενισχύσει τη μαχητικότητα της ιρακινής Πολεμικής Αεροπορίας στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ιρακινό υπουργείο Άμυνας.

Κλείσιμο
Τα μαχητικά ρωσικής κατασκευής αγοράστηκαν με συνοπτικές διαδικασίες σε μία προσπάθεια να ενισχυθούν οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας.

Στο μεταξύ ένας ιρανός αξιωματικός σημείωσε ότι η χώρα του είναι έτοιμη να βοηθήσει το Ιράκ να αντιμετωπίσει τους ισλαμιστές μαχητές με τις ίδιες τεχνικές που χρησιμοποίησε η Τεχεράνη στη Συρία για να υποστηρίξει τον στρατό του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Ο ταξίαρχος Μασούντ Τζαζαγερί, αναπληρωτής διοικητής του γενικού επιτελείου στρατού και αξιωματικός των Φρουρών της Επανάστασης, δήλωσε στο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άλαμ ότι η απάντηση της Τεχεράνης στους αντάρτες θα είναι «βέβαιη και σοβαρή».

«Και στη Συρία είχαμε πει ότι δεν θα επιτρέψουμε σε τρομοκράτες που εργάζονται για ξένες υπηρεσίες πληροφοριών να κυβερνήσουν και να διατάσσουν τον συριακό λαό. Σίγουρα θα έχουμε την ίδια προσέγγιση και στο Ιράκ», υπογράμμισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης