Ιράκ: Αεροπορικές επιδρομές στο Τικρίτ

Ιράκ: Αεροπορικές επιδρομές στο Τικρίτ

Ελικόπτερα του ιρακινού στρατού εξαπέλυσαν επίθεση σε πανεπιστήμιο της περιοχής που είχαν καταλάβει μαχητές του ΙΚΙΛ

Ιράκ: Αεροπορικές επιδρομές στο Τικρίτ
 

Με αεροπορικές επιδρομές επιχειρεί ο ιρακινός στρατός να αντιμετωπίσει τα μέλη του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και το Λεβάντε, εξαπολύοντας επιθέσεις στην πόλη Τικρίτ, βόρεια της Βαγδάτης, την οποία είχαν καταλάβει οι εξτρεμιστές.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ιρακινά ελικόπτερα εξαπέλυσαν επίθεση στο πανεπιστήμιο της περιοχής με σκοπό την απομάκρυνση των μαχητών του ΙΚΙΛ που το είχαν καταλάβει.

Κλείσιμο

Το πανεπιστήμιο έχει στρατηγική θέση στην οδό η οποία οδηγεί στο Μπάιτζι, όπου βρίσκεται το σημαντικότερο διυλιστήριο πετρελαίου του Ιράκ, και σε μια στρατιωτική βάση βόρεια της πόλης, την οποία είχαν καταλάβει οι αντάρτες αφότου εξαπέλυσαν την επίθεσή τους.

Στο μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις ετοιμάζονται να ανακαταλάβουν την περιοχή, πραγματοποιώντας με τις αεροπορικές επιδρομές προπαρασκευή για την επιχείρηση.

Οι σποραδικές μάχες ανάμεσα στους αντάρτες και το στρατό έχουν ωθήσει τις οικογένειες των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο, οι οποίοι ζουν σε μικρή απόσταση από αυτό, να εγκαταλείψουν τις εστίες τους, δήλωσε εκπρόσωπος της ιρακινής αστυνομίας.

«Η οικογένειά μου κι εγώ φύγαμε σήμερα το πρωί. Ακούγαμε πυροβολισμούς και ελικόπτερα να πετούν», δήλωσε καθηγητής του πανεπιστημίου που εγκατέλειψε το Τικρίτ.

Βέβαια, μέσα σε μόλις τρεις ημέρες περίπου 190 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε δύο διαφορετικές πόλεις, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ενώ εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των νεκρών θα αυξηθεί καθώς δεν είναι δυνατός ο εντοπισμός κι η καταμέτρηση των θυμάτων σε πολλές περιοχές.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης