Ιράκ: «Οι τζιχαντιστές αποτελούν απειλή για την ειρήνη στην περιοχή και τον κόσμο»

Ιράκ: «Οι τζιχαντιστές αποτελούν απειλή για την ειρήνη στην περιοχή και τον κόσμο»

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της χώρας Νούρι αλ - Μαλίκι - Η υποστήριξη των ΗΠΑ στις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ θα είναι «έντονη και παρατεταμένη», επισήμανε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ

 

Ιράκ: «Οι τζιχαντιστές αποτελούν απειλή για την ειρήνη στην περιοχή και τον κόσμο»
 

Κατά τη συνάντηση που είχε στη Βαγδάτη ο πρωθυπουργός του Ιράκ, Νούρι αλ - Μαλίκι με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζον Κέρι, επισήμανε τη σοβαρότητα της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα.

Όπως είπε η κρίση στο Ιράκ απειλεί «αποτελεί απειλή όχι μόνο για τη χώρα, αλλά για την ειρήνη στην περιοχή και τον κόσμο», καλώντας τις γειτονικές χώρες να «πάρουν το θέμα στα σοβαρά».

Κλείσιμο

Στο μεταξύ, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επισήμανε ότι η υποστήριξη των ΗΠΑ στις δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ θα είναι «έντονη και παρατεταμένη», ενώ νωρίτερα είχε καλέσει τους επικεφαλής της χώρας να ενωθούν και να ξεπεράσουν τις διαφορές τους για την αντιμετώπιση της κρίσης.

Παράλληλα, εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι οι στρατιώτες καλούνται να αντιμετωπίσουν μία εξαιρετικά σοβαρή κρίση, ενώ σύμφωνα με δημοσιεύματα ο ιρακινός στρατός δεν έχει μελετήσει πλάνα για να ανακαταλάβει τις χαμένες περιοχές από τους αντάρτες, των οποίων ο απώτερος στόχος είναι η Βαγδάτη.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης