Κίνα: 13 νεκροί σε «μάχη» αστυνομικών με εξτρεμιστές Ουιγούρους

Κίνα: 13 νεκροί σε «μάχη» αστυνομικών με εξτρεμιστές Ουιγούρους

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την επίθεση σε αστυνομικό τμήμα τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί

Κίνα: 13 νεκροί σε «μάχη» αστυνομικών με εξτρεμιστές Ουιγούρους
Σύμφωνα με την κινεζική αστυνομία η ομάδα των μουσουλμάνων Ουιγούρων επιτέθηκε με εκρηκτικούς μηχανισμούς σε αστυνομικό τμήμα.

Δεκατρείς εξτρεμιστές νεκροί είναι ο απολογισμός από την επίθεση κατά κτιρίου των δυνάμεων ασφαλείας στην επαρχία Σιντζιάνγκ, στη βορειοδυτική Κίνα, σύμφωνα με το πρακτορείο Νέα Κίνα.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την επίθεση τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί.

«Σήμερα οι εγκληματίες οδήγησαν ένα αυτοκίνητο εναντίον του κτιρίου των δυνάμεων ασφαλείας στο Καργκιλίκ, στην περιφέρεια Κάσγκαρ του Σιντζιάνγκ και πυροδότησαν έναν εκρηκτικό μηχανισμό προκαλώντας μια έκρηξη. Η αστυνομία απάντησε με αποφασιστικότητα και σκότωσε 13 εγκληματίες» αναφέρεται σε ανακοίνωση των τοπικών αρχών.

Μέχρι στιγμής δεν έχουν δοθεί περισσότερες διευκρινίσεις και είναι άγνωστο εάν οι δράστες χρησιμοποίησαν έναν ή περισσότερους εκρηκτικούς μηχανισμούς.
Κλείσιμο

Στο Σιντζιάνγκ, το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού του οποίου είναι μουσουλμάνοι τουρκόφωνοι Ουιγούροι, έχουν σημειωθεί πολλές αιματηρές επιθέσεις την τελευταία περίοδο. Τον περασμένο μήνα στο Ουρούμτσι, την πρωτεύουσα της επαρχίας, σκοτώθηκαν 43 άνθρωποι μεταξύ των οποίων και οι τέσσερις δράστες, ενώ άλλοι 100 τραυματίστηκαν, από επίθεση σε μια αγορά. Τον Μάρτιο, σε επίθεση στον σιδηροδρομικό σταθμό του Κουνμίγκ σκοτώθηκαν άλλοι 29 άνθρωποι και 140 τραυματίστηκαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης