Ταινία θα γίνει η ζωή της «κρυφής» συζύγου του βασιλιά Φαχντ

Ταινία θα γίνει η ζωή της «κρυφής» συζύγου του βασιλιά Φαχντ

Δικαστήριο του Λονδίνου δικαίωσετην 65χρονη Janan Harb, η οποία διεκδικούσε χρηματική αποζημίωση από τον πρίγκιπα Αμπντούλ Αζίζ που της είχε υποσχεθεί ο Φάχντ

Ταινία θα γίνει η ζωή της «κρυφής» συζύγου του βασιλιά Φαχντ
Η Janan Harb είναι Παλαιστίνια από φτωχή χριστιανική οικογένεια και γνώρισε τον τότε πρίγκιπα Φαχντ και υπουργό Εσωτερικών, σε ένα πάρτι στη Βηρυτό, το ζευγάρι παντρεύτηκε το 1968 και η 19χρονη τότε χριστιανή ασπάστηκε το ισλάμ, αλλά όπως η ίδια δηλώνει, ποτέ δεν έγινε αποδεκτή από την βασιλική οικογένεια της Σαουδικής Αραβίας, ενώ αμέσως μετά τον γάμο παρέμενε κλεισμένη στο παλάτι και της είχε απαγορευτεί να κάνει παιδιά με τον πρίγκιπα.

Προτού γίνει βασιλιάς ο Φαχντ, η Harb εκδιώχθηκε από το παλάτι, αλλά ο σύζυγός της, της υποσχέθηκε ότι θα την εξασφαλίσει οικονομικά για το υπόλοιπο της ζωής της, ενώ, όπως η ίδια δηλώνει, επικοινωνούσε με τον βασιλιά Φαχντ συχνά τηλεφωνικά.

Κλείσιμο

                                            Ο βασιλιάς Φαχντ και η Janan Harb

Μετά τον θάνατο του βασιλιά η γυναίκα ζήτησε να συναντηθεί με τον γιο του, πρίγκιπα Αμπντούλ Αζίζ, για να κάνουν έναν οικονομικό διακανονισμό και ο πρίγκιπας υποσχέθηκε στην πρώην σύζυγο του πατέρα του ότι θα της παράσχει οικονομική βοήθεια ύψους 14 εκατομμυρίων ευρώ, καθώς και δύο ακίνητα μεγάλης αξίας σε ακριβή συνοικία του Λονδίνου.

Όμως, αφού πέρασαν σχεδόν δέκα χρόνια, χωρίς ο Αμπντούλ Αζίζ να πραγματοποιήσει την υπόσχεσή του, η Harb στράφηκε στη βρετανική δικαιοσύνη και δικαιώθηκε, καθώς Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου αποφάσισε ότι η γυναίκα δικαιούται να λάβει όσα της είχε υποσχεθεί ο Σαουδάραβας πρίγκιπας.

Ο πρίγκιπας Αζίζ δεν παρέστη στη δίκη και με επιστολή που απέστειλε η πρεσβεία της Σαουδικής Αραβίας που βρίσκεται στο Λονδίνο, στο δικαστήριο, ο πρίγκιπας κάνει λόγο για «κρατική ασυλία».

Ο δικηγόρος της Janan Harb δήλωσε ενθουσιασμένος με το αποτέλεσμα της δίκης και τόνισε ότι η ασυλία δεν ισχύει για κάποιον αρχηγό κράτους που δεν εκτελεί πια τα καθήκοντά του, για οποιονδήποτε λόγο, ενώ παράλληλα είπε ότι η πελάτισσα του προτίθεται να μοιραστεί με τον υπόλοιπο κόσμο τη σύντομη ζωή της ως βασίλισσα της Σαουδικής Αραβίας αφού ήδη έχει γράψει ένα βιβλίο.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι  η ιστορία της Janan Harb έχει προσελκύσει το διεθνές ενδιαφέρον κινηματογραφικών παραγωγών και οι διαπραγματεύσεις για την έκδοση του βιβλίου της και την δημιουργία ταινίας με την ιστορία της ζωής της βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης