Το Κατάρ έβγαλε φυλλάδια για «ευπρεπές» ντύσιμο ενόψει Μουντιάλ 2022!

Το Κατάρ έβγαλε φυλλάδια για «ευπρεπές» ντύσιμο ενόψει Μουντιάλ 2022!

Το Κατάρ είναι μια αυστηρά μουσουλμανική χώρα που έχει περιορισμούς, εκτός από άλλους τομείς και στο ντύσιμο. Όμως το «dress code» δεν αφορά μόνο τους κατοίκους της χώρας, αλλά και τους τουρίστες που την επισκέπτονται και ειδικότερα, εκείνους που θα επισκεφθούν το Κατάρ το 2022, για να παρακολουθήσουν τους αγώνες του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου

Οπλοστάσιο μέσα σε… στάβλο!
Το Κατάρ έβγαλε φυλλάδια για «ευπρεπές» ντύσιμο ενόψει Μουντιάλ 2022!
«Αν είστε στο Κατάρ είστε ένας από εμάς», λένε τα διαφημιστικά φυλλάδια που είδαν πρόσφατα το φως της δημοσιότητας και περιέχουν οδηγίες προς τους τουρίστες για το πώς να ντύνονται σεμνά, ενόψει των προετοιμασιών για την διεξαγωγή του Μουντιάλ στη χώρα το 2022.

Κλείσιμο


Ειδικότερα, το Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο του Κατάρ ξεκίνησε εκστρατεία με την διανομή φυλλαδίων σε τουρίστες που περιέχουν συμβουλές και οδηγίες για το ντύσιμο των επισκεπτών στην ισλαμική αυτή χώρα του Περσικού Κόλπου.

Σύμφωνα με τα φυλλάδια απαγορεύεται στις γυναίκες να φοράνε κολλάν, αφού «αυτά δεν είναι παντελόνια», δεν επιτρέπονται τα κοντά φορέματα που δεν έχουνν μανίκια, ενώ για τους άντρες απαγορεύονται τα σορτς και τα αμάνικα, επίσης, μπλουζάκια. 




Στα διαφημιστικά φυλλάδια γίνεται αναφορά και στις ποινές που ακολουθούν για όποιον παραβαίνει τον σχετικό νόμο σύμφωνα με τον ποινικό κώδικα της χώρας και οι οποίες προβλέπουν φυλάκιση, όχι μικρότερη των έξι μηνών, που συνοδεύεται και από χρηματικά πρόστιμα!

Το Ισλαμικό Πολιτιστικό Κέντρο της χώρας χρησιμοποιεί τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνει την εκστρατεία του ευρέως γνωστή, ενώ διατηρεί και δικό του λογαριασμό στο Twitter προκειμένου να την προωθήσει.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης