Τουρκία: «Αντιτρομοκρατική επιχείρηση» με 20 συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη

Τουρκία: «Αντιτρομοκρατική επιχείρηση» με 20 συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη

Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με την υποστήριξη ελικοπτέρων περικύκλωσαν στη συνοικία Οκμεϊντάνι

Superleague: Έκτακτο δ.σ. μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα
Τουρκία: «Αντιτρομοκρατική επιχείρηση» με 20 συλλήψεις στην Κωνσταντινούπολη
Σε 20 συλλήψεις, οι οποίες σχετίζονται με τα επεισόδια που σημειώθηκαν την
περασμένη εβδομάδα στην Κωνσταντινούπολη, κατά τη διάρκεια των οποίων δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, προχώρησε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τα τουρκικά τηλεοπτικά δίκτυα CNN-Türk και NTV η τουρκική αστυνομία πραγματοποίησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας εφόδους σε τρεις συνοικίες της Κωνσταντινούπολης, περιλαμβανομένης και εκείνης η οποία αποτέλεσε την περασμένη εβδομάδα θέατρο των βίαιων επεισοδίων. Μονάδες της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας με την υποστήριξη ελικοπτέρων περικύκλωσαν στη συνοικία Οκμεϊντάνι και συνέλαβαν πρόσωπα σε βάρος των οποίων υπάρχουν υποψίες πως συμμετείχαν στις βιαιότητες.
Κλείσιμο

Μάλιστα, το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε ότι κατά την διάρκεια της εφόδου κατασχέθηκαν αυτοσχέδιες εμπρηστικές βόμβες, ενώ παρόμοιες επιχειρήσεις εξαπολύθηκαν σε άλλες δύο συνοικίες της πόλης στο πλαίσιο της ευρείας αυτής επιχείρησης.
 
Οι διαδηλώσεις την περασμένη εβδομάδα έγιναν με αφορμή το δυστύχημα της 6ης Μαΐου στην πόλη Σόμα κατά το οποίο 301 ανθρακωρύχοι -σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των αρχών- έχασαν τη ζωή τους.

Ο πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικεφαλής της ισλαμοσυντηρητικής κυβέρνησης του κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK), έχει υπεραμυνθεί των ενεργειών της αστυνομίας κι έχει χαρακτηρίσει τους διαδηλωτές «τρομοκράτες».

Σημειώνεται ότι στη λαϊκή συνοικία Οκμεϊντάνι ζει μια μεγάλη κοινότητα Αλεβιτών και όπου δρουν οργανώσεις της άκρας αριστεράς και των Κούρδων. Οι Αλεβίτες, μια μουσουλμανική, κοινωνικά προοδευτική μειονότητα, είναι προσηλωμένοι στο λαϊκό χαρακτήρα του τουρκικού κράτους, το οποίο όμως δεν έχει αναγνωρίσει ποτέ την ύπαρξη της θρησκευτικής αυτής πίστης, στην οποία ανήκει περίπου το ένα τέταρτο των 76 εκατ. Τούρκων σουνιτών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης