Συνάντηση εφ' όλης της ύλης Λαβρόφ - Νταβούτογλου την Τρίτη

Συνάντηση εφ' όλης της ύλης Λαβρόφ - Νταβούτογλου την Τρίτη

Ουκρανία, Συρία, Ιράν και η Μαύρη Θάλασσα στο επίκεντρο - Έχουμε παρόμοιες απόψεις για ορισμένα ζητήματα, είπε ο εκπρόσωπος του Ρώσου υπουργού Εξωτερικών

Συνάντηση εφ' όλης της ύλης Λαβρόφ - Νταβούτογλου την Τρίτη
Συνάντηση θα έχει την Τρίτη ο Ρώσος υπουργός εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου.

Οι δύο υπουργοί θα συναντηθούν στη Μόσχα για να συζητήσουν μία σειρά θεμάτων διεθνούς ενδιαφέροντος.

Κλείσιμο
Η κρίση στην Ουκρανία, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, συμπεριλαμβανομένων της Συρίας και της βόρειας Αφρικής, θα είναι μέσα στην ατζέντα, όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών κ. Λουκασέβιτς .

Άλλα θέματα που θα συζητηθούν είναι το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, η κατάσταση  στο νότιο Καύκασο, την κεντρική Ασία και στα Βαλκάνια.

Η συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών σε διεθνείς οργανισμούς θα απασχολήσει τους δύο υπουργούς, καθώς Ρωσία και Τουρκία έχουν παρόμοιες ή ταυτόσημες απόψεις για ορισμένα ζητήματα παγκόσμιου και τοπικού ενδιαφέροντος σύμφωνα με τον κ. Λουκασέβιτς, ενώ στόχος τους θα είναι η συνεργασία τους να ενισχύσει τη βιώσιμη ανάπτυξη.

Προτεραιότητα θα δοθεί στη συνεργασία των δύο χωρών στην περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και στα πλαίσια του οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας για τη Μαύρη Θάλασσα.

Τέλος, ιδιαίτερη προσοχή θα δοθεί στα επείγοντα ζητήματα που αφορούν τους εμπορικούς και οικονομικούς δεσμούς των δύο χωρών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης