Διαδηλώσεις σε Γερμανία-Ισπανία κατά των πολιτικών λιτότητας της EΕ

Διαδηλώσεις σε Γερμανία-Ισπανία κατά των πολιτικών λιτότητας της EΕ

Στη Γερμανία, ακτιβιστές σε Βερολίνο και Αμβούργο έστειλαν ηχηρό μήνυμα στις Βρυξέλλες - Την ίδια ώρα, οι ισπανικές εφημερίδες κάνουν λόγο για επιστροφή των "Αγανακτισμένων» στην Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης

Oι Onirama ζητούν τη γνώμη μας για το νέο τους τραγούδι...
Διαδηλώσεις σε Γερμανία-Ισπανία κατά των πολιτικών λιτότητας της EΕ
Χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν χτες στους δρόμους της Γερμανίας και της Ισπανίας για να διατρανώσουν την αντίθεσή τους στις πολιτικές λιτότητας της Ε.Ε ,σχεδόν μία εβδομάδα πριν τις ευρωεκλογές. Οι αντιευρωπαικές διαδηλώσεις οργανώθηκαν από το επονομαζόμενο κίνημα "Blockupy", την ευρωπαική εκδοχή του αμερικανικού "Occupy" (των Αγανακτισμένων). 

Κλείσιμο


Στη Γερμανία, ακτιβιστές σε Βερολίνο και Αμβούργο έστειλαν ηχηρό μήνυμα στις Βρυξέλλες. Η διαδήλωση στο Βερολίνο κατέληξε σε συγκρούσεις διαδηλωτών και της αστυνομίας με τελικό απολογισμό τέσσερις συλλήψεις. Την ίδια ώρα, οι ισπανικές εφημερίδες κάνουν λόγο για επιστροφή των "Αγανακτισμένων» στην Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης όπου πάνω από χίλιοι άνθρωποι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη λιτότητα. Κεντρικό σύνθημα των διαδηλωτών: «Βοηθήστε τους φτωχούς και όχι της αγορές».



Το κίνημα "Blockupy", σε μια παράφραση του αμερικανικού Occupy, του κινήματος των καταλήψεων στις ΗΠΑ, ξεκίνησε από την Γερμανία, την ατμομηχανή της ευρωζώνης.Τα τελευταία τρία χρόνια δίνει το "παρών" στους δρόμους της Ευρώπης και κυρίως στις χώρες του Νότου που έχουν γονατίσει από τον  οικονομικό Γολγοθά.Τα μέλη του κινήματος αγωνίζονται κατά της διαφθοράς και θέλουν να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα στα κέντρα εξουσίας. Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα είναι το "κόκκινο πανί" για τους Blockuppy.
 
Όπως επισημαίνει ο διεθνής Τύπος, τα μέλη του κινήματος έκαναν χτες αισθητή την παρουσία τους στην Ισπανία, μία από τις ευρωπαικές χώρες του Νότου που έχει δεχτεί ισχυρό πλήγμα από τα μέτρα λιτότητας. 














Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης