Γάλλος ΥΠΕΞ: Δεν πρέπει να μπούμε σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία

Γάλλος ΥΠΕΞ: Δεν πρέπει να μπούμε σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία

Ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε ότι "δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την προσάρτηση ή το γεγονός ότι η Ουκρανία θα ελέγχεται ή θα καταπατάται"

Γάλλος ΥΠΕΞ: Δεν πρέπει να μπούμε σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία
"Δε θα πρέπει να μπούμε σε έναν πόλεμο με τη Ρωσία", δήλωσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών Λοράν Φαμπιούς.

Ωστόσο ο ίδιος πρόσθεσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή στην εφημερίδα "Ουάσινγκτον Ποστ" ότι "δεν μπορούμε να αποδεχθούμε την προσάρτηση ή το γεγονός ότι η Ουκρανία θα ελέγχεται ή θα καταπατάται".

"Από μια άλλη πλευρά, δεν θα πρέπει να μπούμε σε έναν πόλεμο με την Ρωσία", σημείωσε ο Γάλλος υπουργός, ο οποίος επισκέπτεται από χθες μέχρι και την Τρίτη τις ΗΠΑ.

Στην ερώτηση για την υιοθέτηση και νέων κυρώσεων σε βάρος της Μόσχας, ο Φαμπιούς απάντησε ότι "αυτό εξαρτάται από το θέμα των (προεδρικών) εκλογών. Αν γίνουν ενέργειες για να καταστούν αυτές αδύνατες ή προσπάθειες για να αφαιρεθεί η νομιμότητά τους, οφείλουμε να αυξήσουμε τις κυρώσεις", βεβαίωσε.

"Το πιο ενδιαφέρον", σημείωσε ο Γάλλος υπουργός, είναι ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε την αναβολή των δημοψηφισμάτων της Κυριακής στην ανατολική Ουκρανία.
Κλείσιμο

"Επίσης κατά κάποιον τρόπο, αποδέχεται τις προεδρικές εκλογές οι οποίες αναμένεται να διεξαχθούν στις 25 Μαΐου στην Ουκρανία. Για μας, οι προεδρικές εκλογές είναι το πιο σημαντικό πράγμα", κατέληξε ο Φαμπιούς.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης