Η Nintendo λέει «όχι» στους γκέι χαρακτήρες

Η Nintendo λέει «όχι» στους γκέι χαρακτήρες

Οι χαρακτήρες στο δημοφιλές παιχνίδι Tomodachi Life έχουν προκαλέσει αντιδράσεις στο διαδίκτυο...

Η Nintendo λέει «όχι» στους γκέι χαρακτήρες
Σε μπελάδες μπαίνει μάλλον η Ιαπωνική εταιρεία Nintendo με το δημοφιλές παιχνίδι της Tomodachi Life, το οποίο αφού έκανε πέρυσι μια επιτυχημένη εμφάνιση στην Ιαπωνία, η εταιρεία σκοπεύει να το φέρει τον προσεχή Ιούνιο στην Ευρώπη και στις ΗΠΑ.

Συγκεκριμένα, το Tomodachi Life είναι ένα παιχνίδι σε 3DS για φορητή κονσόλα και οι χαρακτήρες του, οι Miis, ζουν σε κάποιο νησί όπου κάνουν ό,τι και ένας άνθρωπος, δηλαδή τρώνε, ερωτεύονται, συμμετέχουν σε ένα μουσικό συγκρότημα...

Όμως οι χαρακτήρες αυτοί δεν είναι γκέι... Ένας 23χρονος γκέι από την Αριζόνα, ο Tay Marini, φαν της Nintendo, ζήτησε από την εταιρεία το παιχνίδι να έχει και γκέι χαρακτήρες, όπως ακριβώς γίνεται και στην πραγματκή ζωή. Μετά το αίτημα του νεαρού Αμερικανού έχει ξεσπάσει ένας «πόλεμος σχολίων» στο διαδίκτυο για το αν το Tomodachi Life θα πρέπει να αποκτήσει και γκέι χαρακτήρες ή όχι. Παράλληλα άρχισε μια εκστρατεία για να βάζει η Nintendo και γκέι στα παιχνίδια της.

Ο εκπρόσωπος της εταιρείας στις ΗΠΑ δήλωσε ότι όταν άρχισε το παιχνίδι οι υπεύθυνοι δεν είχαν υπόψη τους να βάλουν και γκέι ρόλους σε αυτό και πρόκειται μόνο για ένα «παράξενο» παιχνίδι και όχι για την πραγματική ζωή.

Ο Marini δηλώνει ότι θέλει να μπορεί στο αγαπημένο του παιχνίδι να βλέπει το εικονικό του άβαταρ να παντρεύεται τον σύντροφό του, αλλιώς χάνει ένα «εξαιρετικό γεγονός»! Ο ίδιος συμπληρώνει  ότι αφού οι παίκτες μπορούν να προσθέτουν χαρακτήρες στο παιχνίδι, να τους δίνουν φωνή , όνομα και προσωπικότητα, θα πρέπει να μπορούν να τους κάνουν να ερωτεύονται και με όποιον θέλουν!
Κλείσιμο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης