“Κοκορομαχίες” Ρώσων-Βρετανών και στη θάλασσα

“Κοκορομαχίες” Ρώσων-Βρετανών και στη θάλασσα

Ρωσικό αντιτορπιλικό “παρακολούθησε” βρετανικά πολεμικά σκάφη έξω από τις ακτές της Σκωτίας, λίγες ώρες μετά την “αερομαχία” μεταξύ βρετανικών και ρωσικών τζετ

“Κοκορομαχίες” Ρώσων-Βρετανών και στη θάλασσα
Την ώρα που η ένταση στην Ουκρανία κλιμακώνεται επικίνδυνα με την ουκρανική κυβέρνηση να κατηγορεί ευθέως τη Ρωσία πως επιχειρεί να ξεκινήσει τον τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο (!), ρωσικές πολεμικές μονάδες φαίνεται πως επιχειρούν να δηλώσουν την παρουσία τους και να στείλουν μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση, έχοντας εμπλακεί, μέσα σε λιγότερες από 30 ώρες, σε τρία “επεισόδια” που θα μπορούσαν κάλλιστα να μεταβληθούν σε “θερμά”...


Αρχικά, το απόγευμα της 23ης Απριλίου, ολλανδικά μαχητικά αναχαίτισαν εικονικά δύο ρωσικά αεροσκάφη που πλησίαζαν το εναέριο χώρο της Ολλανδίας. Τα ολλανδικά F16, σύμφωνα με αναφορές ολλανδικών ΜΜΕ, συνόδευσαν τελικά τα ρωσικά βομβαρδιστικά έως τη βόρεια θάλασσα.
Κλείσιμο


Ελάχιστες ώρες μετά, δύο ρωσικά αναγνωριστικά Τουπόλεφ εντοπίστηκαν από βρετανικά ραντάρ να πετάνε πολύ κοντά στο βρετανικό εναέριο χώρο και αναχαιτίστηκαν από τη RAF. Σύμφωνα με τα βρετανικά ΜΜΕ, τα Τουπόλεφ έφτασαν πολύ κοντά στη βορειοανατολική ακτή της Σκωτίας, όταν εντοπίστηκαν και αναχαιτίστηκαν από βρετανικά μαχητικά Τyphoon.


Το τελευταίο κομμάτι στο παζλ προστέθηκε το απόγευμα της 24ης Απριλίου, όταν το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon βρέθηκε αντιμέτωπο με το ρωσικό αντιτορπιλικό Vice Admiral Kulakov και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε ελιγμούς αποφυγής και στη συνέχεια σε καταδίωξη του ρωσικού σκάφους έξω από τα χωρικά ύδατα των βρετανικών νησιών. Το περιστατικό σημειώθηκε στη βόρεια ακτογραμμή της Σκωτίας και κράτησε περίπου μία ώρα, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα μετέδωσαν τα βρετανικά ΜΜΕ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης