Τουρκία: Η μεταπήδηση του Ερντογάν στην προεδρία δεν είναι «τελειωμένη υπόθεση»

Τουρκία: Η μεταπήδηση του Ερντογάν στην προεδρία δεν είναι «τελειωμένη υπόθεση»

Ο νυν πρόεδρος της χώρας, Αμντουλάχ Γκιουλ, υποστηρίζει ότι δεν έχει συζητήσει την… αλλαγή της πολυθρόνας με τον πρωθυπουργό 



Τουρκία: Η μεταπήδηση του Ερντογάν στην προεδρία δεν είναι «τελειωμένη υπόθεση»

Την ώρα που οι προεδρικές εκλογές στην Τουρκία πλησιάζουν και ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δείχνει να θέλει να περάσει τις… πόρτες του προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα, αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα για την πορεία που θα ακολουθήσει ο νυν πρόεδρος Αμντουλάχ Γκιουλ.

Σύμφωνα με την Zaman, πάντως, ο Γκιουλ δήλωσε πως κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον πρωθυπουργό δε συζητήθηκε το ζήτημα της… αλλαγής πολυθρόνας με τον Ερντογάν, αλλά τόνισε πως σύντομα θα συνομιλήσουν σχετικά με το καυτό ζήτημα.

Κλείσιμο

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «η πιθανή υποψηφιότητα του Ερντογάν αποτελεί ευαίσθητο θέμα που είναι απαραίτητο να διευθετηθεί μέσω διαπραγματεύσεων με τον Γκιουλ, ο οποίος έχει τη δυνατότητα να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για την προεδρία, αλλά δείχνει απρόθυμος να ανταγωνιστεί τον Ερντογάν».

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στην Άγκυρα την περασμένη Τετάρτη, ο Γκιουλ δήλωσε πως η προεδρία δεν είναι «τελειωμένη υπόθεση», αντιθέτως επισήμανε πως πρόκειται για κάτι που πρέπει ακόμα να διευθετηθεί.

«Δίχως αμφιβολία, θα υπάρχουν και άλλοι υποψήφιοι. Αλλά στο τέλος, ο τουρκικός λαός θα αποφασίσει. Κανείς δεν πρέπει να το βλέπει σαν τελειωμένη υπόθεση», εξήγησε ο Γκιουλ.

 

 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης