Οπλισμένοι καουμπόηδες εναντίον αστυνομίας σε ράντσο της Νεβάδα

Οπλισμένοι καουμπόηδες εναντίον αστυνομίας σε ράντσο της Νεβάδα

«Εμφύλια» σύρραξη από διένεξη οικογένειας κτηματιών με τις τοπικές αρχές - Οπλισμένοι «διαδηλωτές» απειλούν ότι θα χυθεί αίμα, ενώ οι αστυνομικοί διεκδικούν την καταβολή φόρων που ανέρχονται σε ένα εκατ. δολάρια

Οπλισμένοι καουμπόηδες εναντίον αστυνομίας σε ράντσο της Νεβάδα
Εκατοντάδες διαδηλωτές-κάτοικοι της Νεβάδα των Ηνωμένων Πολιτειών, αρκετοί εξ' αυτών οπλισμένοι, διαμαρτυρήθηκαν το Σάββατο (12/4) με δυναμικό τρόπο σε ράντσο της περιοχής για την απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης να συλλέξει και να «μαντρώσει» πάνω από 400 βοοειδή που ανήκουν στην οικογένεια που έχει το συγκεκριμένο ράντσο.

«Φύγετε από τη γη μου, δώστε μου πίσω την περιουσία μου», φώναζε ο Έιμον Μπάντυ, του οποίου ο πατέρας Κλάιβεν Μπάντυ ισχυρίζεται ότι η οικογένεια του έχει κάθε δικαίωμα να έχει στην κατοχή της και να διαχειρίζεται τις αγελάδες, τις οποίες θεωρούν νόμιμο περιουσιακό τους στοιχείο.
Κλείσιμο

Το Γραφείο Διαχείρισης Γης ξεκίνησε τις διαδικασίες για την περισυλλογή των περιουσιακών στοιχείων των Μπάντυ την προηγούμενη εβδομάδα, όμως πολύ σύντομα βρέθηκαν αντιμέτωποι με εκατοντάδες οπλισμένους διαδηλωτές, οι οποίοι φαίνονται πρόθυμοι να αγωνιστούν ενάντια στην αδικία αυτή που επέβαλε στους φίλους τους η πολιτεία.

«Είμαι πρόθυμος να δώσω και τη ζωή μου γι' αυτούς» είπε ένας«καουμπόη» που αρνήθηκε να δώσει το όνομά του, αλλά εμφανίστηκε με ένα AK - 47 (καλάσνικοφ, κοινώς) κρεμασμένο στον ώμο του.

Την Παρασκευή, ένας διαδηλωτής πυροβολήθηκε από τους αστυνομικούς με αναισθητικό όπλο, γεγονός που προκάλεσε ένταση. 

«Είχαν τα Tasers, είχαν τα όπλα, είχαν τα σκυλιά και εμείς δεν είχαμε τίποτα, αλλά αυτό τώρα θα αλλάξει. Θα αγωνιστούμε με ίσους όρους απέναντί τους», δήλωσε στο NBC ο Έιμον Μπάντυ αιτιολογώντας την απόφαση της οικογένειας των θιγομένων να πάρουν... τ'άρματα.

Η διαμάχη για τη γη των Μπάντυ κρατάει εδώ και τέσσερις γενιές. «Ο παππούς μου πολέμησε γι 'αυτή τη γη. Για να την παραδώσει στον πατέρα μου και εκείνος σε εμάς. Θα πεθάνουμε αν χρειαστεί γι' αυτή», δήλωσε η αδελφή του Κλάιβεν Μπάντυ, Μάργκαρετ Χιούστον, η οποία υποστηρίζει ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει ακόμα.

Σύμφωνα με το Γραφείο Διαχείρισης Γης (BLM) τα βοοειδή των Μπάντυ εκτρέφονται παράνομα για χρόνια ολόκληρα, ενώ παράλληλα, σύμφωνα με στοιχεία που διαθέτει, η οικογένεια χρωστάει φόρους που ξεπερνάνε το ένα εκατομμύριο δολάρια.

Σαράντα πέντε εκατομμύρια στρέμματα βοσκοτόπων που θεωρούνται δημόσια γη προορίζονται για βοσκή στη Νεβάδα, αλλά οι ιδιοκτήτες των βοοειδών πρέπει να έχουν άδεια για τη γη που χρησιμοποιούν και να πληρώνουν τέλη, σύμφωνα με την BLM.

«Τα δικαστήρια έχουν αποφανθεί ότι τα βοοειδή των Μπάντυ είναι προϊόν καταπάτησης, ενώ τα δικαστήρια έχουν ζητήσει την  αφαίρεση του ζωικού κεφαλαίου του», δήλωσε επίσης στο NBC η διευθύντρια του Γραφείου Διαχείρισης Γης Νεβάδας, Έιμυ Λούεντερς.

«Είμαστε απογοητευμένοι με το γεγονός ότι ο Κλάιβεν Μπάντυ εξακολουθεί να μην συμμορφώνεται με τους ίδιους νόμους που τηρούν 16.000 κάτοχοι  δημόσιας γης κάθε χρόνο», συμπλήρωσε.

Ο κυβερνήτης της Νεβάδα, Μπράιαν Σάντοβαλ, τόνισε με τη σειρά του πως είναι ιδιαίτερα ανήσυχος με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και ελπίζει πως σύντομα θα δοθεί άισιο τέλος σε αυτήν την ιστορία, χωρίς να χυθεί αίμα.

Το γεγονός πάντως είναι πως κάθε μέρα που περνά, μεγαλώνει όλο και περισσότερο ο αριθμός των υπερασπιστών της οικογένειας Μπάντυ, οι οποίοι οπλισμένοι, έχουν αποκλείσει τους γύρω δρόμους που οδηγούν στο ράντσο τους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης