Στα «τάρταρα» η δημοτικότητα Ολάντ, δημοφιλής ο νέος πρωθυπουργός

Στα «τάρταρα» η δημοτικότητα Ολάντ, δημοφιλής ο νέος πρωθυπουργός

Tο 2% των ερωτηθέντων είναι «πολύ ικανοποιημένοι» με τον Γάλλο πρόεδρο και το 16 % «μάλλον ικανοποιημένοι», ενώ το 44 % λένε ότι είναι «μάλλον δυσαρεστημένοι» και το 38 % « πολύ δυσαρεστημένοι»

Στα «τάρταρα» η δημοτικότητα Ολάντ, δημοφιλής ο νέος πρωθυπουργός
Η δημοτικότητα του Γάλλου προέδρου Φρανσουά Ολάντ έπεσε πέντε μονάδες τον Απρίλιο υποχωρώντας στο χαμηλότερο των τελευταίων δύο ετών, στο 18 %, ενώ ταυτόχρονα ο νέος πρωθυπουργός Μανουέλ Βάλς εμφανίζεται στο 58 %, σύμφωνα με το μηνιαίο βαρόμετρο για την Journal du Dimanche.

Πιο αναλυτικά, το 2% των ερωτηθέντων είναι «πολύ ικανοποιημένοι» με τον Φρανσουά Ολάντ και το 16 % «μάλλον ικανοποιημένοι», ενώ το 44 % λένε ότι είναι «μάλλον δυσαρεστημένοι» και το 38 % « πολύ δυσαρεστημένοι».

Κλείσιμο
Η δημοτικότητα του Ολάντ ποτέ δεν είχε κατρακυλήσει τόσο χαμηλά, καθώς η προηγούμενη χαμηλότερη μέτρηση της δημοτικότητας του προέδρου ήταν στο 20 % το Νοέμβριο του 2013 και επίσης η ίδια τον Φεβρουάριο του 2014. Τον περασμένο μήνα, η δημοτικότητά του είχε ανακάμψει ελαφρώς στο 23% , σύμφωνα με το βαρόμετρο.

Όσο για τον Μανουέλ Βάλς μετρήθηκε η δημοτικότητά του για πρώτη φορά υπό την ιδιότητά του ως πρωθυπουργού και με το 58% είναι ο πιο δημοφιλής επικεφαλής της κυβέρνησης στην αρχή της θητείας του. Για λόγους σύγκρισης, ο Ντομινίκ ντε Βιλπέν ( πρωθυπουργός του Ζακ Σιράκ ) τον Ιούνιο του 2005 , σημείωσε δείκτη δημοτικότητας 44 % και ο Λοράντ Φαμπιούς 29 % τον Αύγουστο του 1984.

Ιδιαίτερα επισημαίνει το βαρόμετρο η διαφορά των 40 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ της δημοφιλίας του προέδρου της Δημοκρατίας και του πρωθυπουργού δεν έχει παρατηρηθεί από το 1958. Η μεγαλύτερη διαφορά στο παρελθόν ήταν 21 μονάδες μεταξύ του Νικολά Σαρκοζί στο 37% και του Φρανσουά Φιγιόν στο 58% το Μάρτιο του 2008 .

Η μέτρηση διεξήχθη τηλεφωνικά από τις 4 έως τις 12 Απριλίου σε δείγμα 1.909 ατόμων αντιπροσωπευτικό του γαλλικού πληθυσμού ηλικίας 18 ετών και άνω.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης