Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την Ουκρανία

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την Ουκρανία

Για να διαπιστωθεί η κατάσταση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου

Τηλεφωνική επικοινωνία Ομπάμα - Μέρκελ για την Ουκρανία
Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, είχε την Πέμπτη τηλεφωνική επικοινωνία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ, θέμα της οποίας ήταν η κατάσταση στην Ουκρανία, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ.

Πρόσθεσε ότι η τηλεφωνική συνδιάλεξη, η οποία έλαβε χώρα ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος βρισκόταν στο Air Force One και πετούσε από το Ώστιν του Τέξας, πραγματοποιήθηκε «απλά για να διαπιστωθεί εάν υπάρχουν οποιεσδήποτε εξελίξεις στην κατάσταση». 

Κλείσιμο
Kατά την συνομιλία, συζήτησαν την πιθανότητα να επιβληθούν περαιτέρω κυρώσεις στη Ρωσία σχετικά με τις ενέργειές της στην Ουκρανία, καλώντας για μία ακόμα φορά τη Μόσχα να αποσύρει τα στρατεύματά της από την παραμεθόρια περιοχή, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Αναφέρεται επίσης ότι οι φιλορώσοι αυτονομιστές, «προφανώς με την στήριξη της Μόσχας», προκαλούσαν την αποσταθεροποίηση της κατάστασης στην Ουκρανία μέσω «μιας συντονισμένης εκστρατείας υποκίνησης και δολιοφθοράς».

«Ο πρόεδρος τόνισε την ανάγκη για τις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους άλλους παγκόσμιους εταίρους να προετοιμαστούν για την αντιμετώπιση μιας περαιτέρω κλιμάκωσης από την πλευρά της Ρωσίας, με πρόσθετες κυρώσεις», αναφέρεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου σχετικά με την τηλεφωνική συνδιάλεξη που είχαν Ομπάμα και Μέρκελ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης