Σοκ στο Πίτσμπουργκ από την επίθεση μαθητή με μαχαίρι

Σοκ στο Πίτσμπουργκ από την επίθεση μαθητή με μαχαίρι

Πώς μπόρεσε ο ήσυχος και έξυπνος συμμαθητής τους να μαχαιρώσει 21 ανθρώπους; Αυτό αναρωτιούνται όλοι στο σχολείο

Σοκ στο Πίτσμπουργκ από την επίθεση μαθητή με μαχαίρι
«Ένας απ' τους μαθητές ούρλιαξε πως κρατάει μαχαίρι. Αμέσως μετά 150 παιδιά έτρεχαν μες στον απόλυτο πανικό. Πολλά απ' τα παιδιά ήταν καλυμμένα με αίμα. Ήταν κόλαση».

Πώς μπόρεσε ο ήσυχος και έξυπνος συμμαθητής τους να μαχαιρώσει 21 ανθρώπους; Αυτό αναρωτιούνται όλοι στο λύκειο της Πενσυλβάνια.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με την αστυνομία ο δεκαεξάχρονος, φέροντας δύο κουζινομάχαιρα, τραυμάτισε 20 μαθητές και έναν φύλακα την Τετάρτη το πρωί, λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι για την πρώτη ώρα. Κανείς δε σκοτώθηκε, όμως δυο απ' τα θύματα ήταν σε κρίσιμη κατάσταση την Τετάρτη το απόγευμα. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες όλα τα θύματα έχουν διαφύγει τον κίνδυνο. Ο Alex Hribal κατηγορήθηκε για απόπειρα δολοφονίας και θα δικαστεί ως ενήλικος αρ' ότι είναι μόλις 16 ετών.

Οι μαθητές που ήξεραν τον Alex Hribal είναι σε κατάσταση σοκ. Λένε πως ποτέ δεν είχαν δει άλλα παιδιά να τον ενοχλούν και τουλάχιστον ένα απ' τα θύματα υπήρξε κοντινός του φίλος.

«Ένα απ' τα παιδιά που μαχαίρωσε ήταν καλός του φίλος. Δεν είχε πολλούς φίλους αλλά ούτε έχθρες με κανέναν», λέει ένας αυτόπτης μάρτυρας και αποκαλύπτει ότι ο πρώτος που δέχθηκε μαχαιριά από τον Hribal ήταν ένας καλός του φίλος και ονομάζεται Santino.

Άλλοι μαθητές αναφέρουν πως συνολικά δύο από τα θύματα ήταν καλοί φίλοι του Hribal. 

«Απ' όσο ξέρω ποτέ κανείς δεν τον παρενόχλησε» λέει ο Jake που καθόταν δίπλα στον Hribal στο εργαστήριο της βιολογίας. «Μιλούσε μαζί μου και με άλλα δύο παιδιά, όμως ήταν πολύ ήσυχος με τους άλλους ανθρώπους. Είναι στα αλήθεια πολύ έξυπνος, από καλή οικογένεια, κανείς δεν ξέρει πως έγινε αυτό». 
 
«Όλοι οι μαθητές τον συμπαθούσαν. Κανείς δεν περίμενε τέτοια βία να έρθει από εκείνον» δήλωσε ο δικηγόρος του Patrick Thomassey. Τον περιέγραψε ως ένα «τυπικό παιδί» που «ποτέ δεν είχε μπελάδες».

«Δεν είμαι σίγουρος αν ξέρει τι έκανε. Είναι φοβισμένος. Είναι ένα νεαρό παιδί. Είναι 16 και φαίνεται για 12. Εννοώ, ότι είναι πολύ νέος και δεν είχε ποτέ ξανά προβλήματα».

Ο Hribal παρουσιάστηκε στο δικαστήριο λίγο μετά την επίθεση, όπου έγινε γνωστό ότι ζούσε στο Murrysville από τα 2 του. Έχει ένα μεγαλύτερο αδερφό.

Ο εισαγγελέας John Peck αρνήθηκε να συναινέσει ώστε ο 16χρονος να αφεθεί ελεύθερος με εγγύηση, καθώς όπως είπε δεν υπάρχουν οι συνθήκες ώστε να προστατευτεί η κοινότητα και ο Hribal μιλώντας σε αστυνομικούς είπε πως θέλει να πεθάνει. Ο δικαστής συμφώνησε ότι η προφυλάκιση είναι το καλύτερο προκειμένου να προστατευτεί η κοινότητα αλλά και για την ασφάλεια του νεαρού που υπαινίχθηκε ότι θα προσπαθήσει να αυτοκτονήσει. Ο Hribal που πλέον κρατείται, δεν έκανε δηλώσεις στους δημοσιογράφους καθώς περίμενε στο αυτοκίνητο της αστυνομίας. Οι γονείς του έδωσαν τα συλλυπητήρια τους στις οικογένειες των θυμάτων. «Ήταν πολύ αναστατωμένοι. Δεν είχαν ιδέα ότι κάτι τέτοιο μπορούσε να συμβεί», δήλωσε ο δικηγόρος του Hribal.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης