Ουκρανία: «Αυτονομιστές» κρατούν ομήρους στην πόλη Λουγκάνσκ

Ουκρανία: «Αυτονομιστές» κρατούν ομήρους στην πόλη Λουγκάνσκ

Σύμφωνα με την κυβέρνηση του Κιέβου - Την πληροφορία διαψεύδουν εκπρόσωποι των φιλορώσων διαδηλωτών

Ουκρανία: «Αυτονομιστές» κρατούν ομήρους στην πόλη Λουγκάνσκ
Τεταμένη παραμένει η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία, όπου συνεχίζονται οι καταλήψεις κυβερνητικών κτιρίων από φιλορώσους αυτονομιστές σε ανατολικές επαρχίες της χώρας ενώ συγκεχυμένες είναι οι πληροφορίες για το αν οι «αυτονομιστές» κρατούν όμηρους περίπου 50 άτομα στην πόλη Λουγκάνσκ. Από την πλευρά τους, οι ακτιβιστές δαψεύδουν κάτι τέτοιο.

Την ίδια ώρα, το ΝΑΤΟ σκληραίνει την στάση του απέναντι στον Βλαντιμίρ Πούτιν ανακοινώνοντας πως, από τον επόμενο μήνα, θα τριπλασιάσει τις αεροπορικές περιπολίες πάνω από τις βαλτικές χώρες. Μέχρι στιγμής, μονο τέσσερα μαχητικά της Συμμαχίας ίπτανται  στην Βαλτική.

Κλείσιμο
Πριν από λίγο, στο Κίεβο, η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι οι καταληψίες στην πόλη Λουγκάνσκ τοποθέτησαν εκρηκτικά σε κτίριο των κρατικών υπηρεσιών ασφαλείας και κρατούν περίπου 50 ομήρους, κάτι που οι ακτιβιστές διαψεύδουν.

Την ίδια ώρα, ενισχύονται οι πρωτοβουλίες σε διπλωματικό επίπεδο για την επίλυση της ουκρανικής κρίσης. Για πρώτη φορά από την έναρξη της ουκρανικής κρίσης, οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Ουκρανίας και η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας θα συναντηθούν την ερχόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν την κατάσταση στην χώρα που μυρίζει μπαρούτι. Στην συνάντηση θα συμμετάσχουν εκτός από τον υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας  ο Τζον Κέρι, ο Σεργκέι Λαβρόφ και  η Κάθριν Αστον. Νωρίτερα, ο αμερικανός υπουργός Εξωτερικών είχε επιρρίψει σε ρώσους πράκτορες και τις ρωσικές ειδικές δυνάμεις την ευθύνη για την πυροδότηση αποσχιστικών ταραχών στην ανατολική Ουκρανία, προσθέτοντας ότι είναι πιθανόν ότι η Μόσχα να ετοιμάζεται για ανάληψη στρατιωτικής δράσης, όπως στην περίπτωση της Κριμαίας. Αλλά και το Κίεβο υποστηρίζει ότι οι ταραχές τροφοδοτούνται από την Ρωσία που μετά την προσάρτηση της Κριμαίας, συνεχίζει το «σχέδιο διαμελισμού της Ουκρανίας».

Το ΝΑΤΟ, από την πλευρά του, προειδοποιεί την κυβέρνηση του Βλαντιμίρ Πούτιν ότι, η εισβολή στην Ουκρανία θα ήταν ένα «ιστορικό λάθος» με σοβαρότατες συνέπειες και καλεί την Μόσχα να αποσύρει τον στρατό που έχει στα σύνορα. Ο γενικός γραμματέας της Ατλαντικής Συμμαχίας Αντερς Φογκ Ράσμουσεν δήλωσε ότι η Μόσχα πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματα που έχει αναπτύξει στα σύνορα της Ρωσίας με την ανατολική Ουκρανία. 

Η ένταση στην ανατολική Ουκρανία έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα τα τελευταία 24ωρα όταν φιλορώσοι ακτιβιστές κατέλαβαν κυβερνητικά κτίρια στο Ντονέτσκ, το Χάρκοβο και το Λουγκάνσκ, και ύψωσαν την ρωσική σημαία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης