Η ιστορία της Βρετανίδας που κάνει αγώνα ζωής ενάντια στον καρκίνο

Η ιστορία της Βρετανίδας που κάνει αγώνα ζωής ενάντια στον καρκίνο

Η 28χρονη Kristin Hallenga από τη Βρετανία δημιούργησε την οργάνωση CoppaFeel που ενημερώνει νέες γυναίκες πώς να αντιλαμβάνονται τα πρώτα σημάδια της ύπουλης ασθένειας

Η ιστορία της Βρετανίδας που κάνει αγώνα ζωής ενάντια στον καρκίνο
Μετά τη δική της οδυνηρή εμπειρία, όταν ασθένησε από καρκίνο του στήθους στα 23 χρόνια της, η Kristin Hallenga από τη Βρετανία, ίδρυσε μαζί με τη δίδυμη αδελφή της Maren, το κίνημα CoppaFeel που έχει την έδρα του στο Λονδίνο και μάχεται κατά του καρκίνου του στήθους. Το κίνημα Coppafeel ενημερώνει τις νέες γυναίκες για το πώς θα αναγνωρίζουν τα σημάδια της ασθένειας, όταν αυτή βρίσκεται σε πρώιμο ακόμα στάδιο.

Η νεαρή Βρετανίδα υπήρξε θύμα μιας λάθος διάγνωσης, όπως η ίδια δηλώνει στο BBC, αφού όταν ήταν 23 ετών πήγε στον γιατρό για ένα ογκίδιο που είχε ψηλαφίσει πριν ένα χρόνο στο στήθος της, αλλά δεν του έδωσε σημασία.
Κλείσιμο

Αλλά και ο γιατρός στον οποίο κατέφυγε η νεαρή Kristin την καθησύχασε ότι πρόκειται για ένα ορμονικό πρόβλημα που μάλλον οφείλεται σε αντισυληπτικά χάπια και όπως λέει η νεαρή Βρετανίδα έφυγε για έξι μήνες διακοπές στην Κίνα.

Γυρίζοντας από τις διακοπές της ένιωσε αφόρητους πόνους στο στήθος και με την προτροπή της μητέρας της επισκέφθηκε ειδικό γιατρό αυτή τη φορά, που την πληροφόρησε ότι πάσχει από καρκίνο του μαστού σε προχωρημένο στάδιο.

Η Kristin από τότε έχει αρχίσει χημειοθεραπείες και κάθε μήνα βρίσκεται στο νοσοκομείο, αλλά οι ατυχίες δεν τελειώνουν εδώ για τη νεαρή γυναίκα, αφού πρόσφατα ο καρκίνος έκανε μετάσταση και στη σπλήνα της.

Και όμως, αν και κανείς θα περίμενε η Kristin να το βάλει κάτω, συνέβη το αντίθετο. Μαζί με την δίδυμη αδελφή της ίδρυσε την οργάνωση CoppaFeel και προσπαθεί μέσω αυτής να αφυπνίσει και να ενημερώσει σωστά τα νέα κορίτσια πώς θα αναγνωρίζουν έγκαιρα τα πρώτα σημάδια της ύπουλης ασθένειας.

Το CoppaFeel έχει δραστηριοποιηθεί σε σχολεία και ενημερώνει καθηγητές και μαθήτριες για τον καρκίνο του μαστού, ενώ πρόσφατα έχει έλθει σε επαφή με εταιρείες που κατασκευάζουν εσώρουχα με στόχο να τις πείσει να βάζουν στις ετικέτες τους οδηγίες για την ψηλάφιση όγκων στο μαστό.

Η Kristin δηλώνει πως ξέρει καλά ότι όσο ζήσει θα ζει πάντα με την ασθένεια αλλά δεν ζει για να πεθάνει, ούτε για να τη λυπούνται οι άλλοι και τονίζει ότι όσο και αν ακούγεται παράξενο εκείνη αισθάνεται ευτυχισμένη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης