Γαλλία: Συνάντησες κάποιον γνωστό; Ένα φιλί φτάνει!

Γαλλία: Συνάντησες κάποιον γνωστό; Ένα φιλί φτάνει!

Τα μέλη ενός κινήματος στην πόλη Brest της βορειοδυτικής Γαλλίας έχουν ξεκινήσει εκστρατεία στο Facebook, για να υπερασπιστούν το ένα και μοναδικό φιλί όταν συναντιούνται δύο άνθρωποι

Γαλλία: Συνάντησες κάποιον γνωστό; Ένα φιλί φτάνει!
Έκπτωση στα... πολλά φιλιά ζητούν από τους Γάλλους τα μέλη ενός άγνωστου -μέχρι σήμερα- κινήματος με έδρα τη Βρετάνη που τάσσονται υπέρ του ενός και μοναδικού φιλιού.

Στη χώρα του Μολιέρου αποτελεί πλέον έθιμο ο ασπασμός με φιλιά σταυρωτά στα μάγουλα, ο αριθμός των οποίων εξαρτάται από την περιοχή. Στο Παρίσι, για παράδειγμα, δύο φιλιά είναι αρκετά όταν δύο άνθρωποι συναντιούνται.

Κλείσιμο
Στη νότια Γαλλία, τρία είναι τα φιλιά του χαιρετισμού και σε ορισμένα τμήματα της ανατολικής Γαλλίας, μπορεί να ειναι τέσσερα ακόμα και πέντε. 

Ωστόσο, τα μέλη ενός κινήματος στην πόλη Brest της βορειοδυτικής Γαλλίας έχουν ξεκινήσει εκστρατεία στο Facebook για να υπερασπιστούν το ένα και μοναδικό φιλί. Πρόκειται για το κίνημα «GRUBUB» (τα αρχικά του σημαίνουν Ομάδα για την Αποκατάσταση του ενός Φιλιού) το οποίο υποστηρίζει ότι θα πρέπει επιτέλους να καταργηθούν τα πολλά φιλιά όταν συναντιούνται δύο άνθρωποι αφού είναι περιττά.

«Τα τελευταία χρόνια, αυτή η βάρβαρη τακτική εξαπλώνεται στην πόλη Brest. Είναι δύσκολο κανείς να καταλάβει ποιος και γιατί βοήθησε στην εξάπλωση αυτής της τάσης. Αλλά δεν είναι αργά για να αντιδράσουμε», επισημαίνει στην ιστοσελίδα του το κίνημα. Προτείνει επίσης στους κατοίκους της γαλλικής πόλης να αποτραβιούνται μετά το πρώτο φιλί αρνούμενοι το δεύτερο, το τρίτο, το τέταρτο... 

Σύμφωνα, πάντως, με την εφημερίδα «Le Parisien», στις περισσότερες περιοχές της Γαλλίας, οι κάτοικοι χαιρετούν με δύο φιλιά στο μάγουλο και μάλιστα, στην επαρχία το πρώτο φιλί δίνεται το στο αριστερό μάγουλο. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης