Καμικάζι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στο Αφγανιστάν - 4 νεκροί

Καμικάζι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στο Αφγανιστάν - 4 νεκροί

Η επιχείρηση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη

Καμικάζι επιτέθηκαν σε αστυνομικό τμήμα στο Αφγανιστάν - 4 νεκροί
Καμικάζι πραγματοποίησαν επίθεση εναντίον αστυνομικού τμήματος στη Τζαλαλαμπάντ, τη μεγάλη πόλη του ανατολικού Αφγανιστάν και προκάλεσαν το θάνατο τουλάχιστον τεσσάρων ανθρώπων, δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών, ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές και υπηρεσίες υγείας.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει ανάληψη ευθύνης αλλά οι Ταλιμπάν έχουν εξαπολύσει σειρά επιθέσεων για να διαταράξουν τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας στις 5 Απριλίου κατά την οποία θα αναδειχθεί ο διάδοχος του Χαμίντ Καρζάι.

Κλείσιμο
"Η επίθεση άρχισε με την έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου", δήλωσε ο Αμπντούλ Ζία Αχμαντζάι, εκπρόσωπος του κυβερνήτη της Νανγκαρχάρ, πρωτεύουσα της οποίας είναι η Τζαλαλαμπάντ.
Το αστυνομικό τμήμα βρίσκεται κοντά σε εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούνται από διεθνείς οργανισμούς μεταξύ τους ο ΟΗΕ και κοντά στην κατοικία του κυβερνήτη στη Τζαλαλαμπάντ, η οποία πλήττεται από πολλές επιθέσεις τα τελευταία χρόνια.

Πέντε δράστες της επίθεσης σκοτώθηκαν, η επιχείρηση της αστυνομίας είναι σε εξέλιξη, οι αφγανικές δυνάμεις εκτιμούν ότι ένας ή δύο δράστες που επέζησαν κατέφυγαν στο εσωτερικό ενός κτιρίου, σύμφωνα με τον Σεντίκ Σεντίκι, εκπρόσωπο του υπουργείου Εσωτερικών.

"Μεταξύ των νεκρών είναι αστυνομικοί και ένας πολίτης", δήλωσε προσθέτοντας ότι είκοσι αστυνομικοί τραυματίστηκαν. "Οι τρομοκράτες που επέζησαν κρύβονται σε ένα μικρό δωμάτιο. Οι αστυνομικοί κινούνται προσεκτικά για να αποφευχθούν νέες απώλειες", υπογράμμισε.
Τουλάχιστον 16 άνθρωποι σκοτώθηκαν την Τρίτη σε επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο πολυσύχναστης αγοράς της Μαϊμάνα, πρωτεύουσας της επαρχίας Φαριάμπ, στα σύνορα με το Τουρκμενιστάν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης