Μαλαισία: Τι λέει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης για το σενάριο της αεροπειρατείας

Μαλαισία: Τι λέει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης για το σενάριο της αεροπειρατείας

Ο Ανουάρ Ιμπραήμ υποστηρίζει τον κυβερνήτη και ισχυρίζεται ότι οι τοπικές αρχές επιχειρούν να στρέψουν την προσοχή αλλού και όχι στην αποτυχία και την ανικανότητά τους

Μαλαισία: Τι λέει ο ηγέτης της αντιπολίτευσης για το σενάριο της αεροπειρατείας

Την ώρα που όλα τα σενάρια για το εξαφανισμένο αεροσκάφος των μαλαισιανών αερογραμμών βρίσκονται και πάλι στο τραπέζι, με τους συγγενείς των αγνοουμένων να περιμένουν μία σαφή πληροφορία για την τύχη των αγαπημένων τους, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης της Μαλαισίας μίλησε στο CNN για το συγγενή του και κυβερνήτη του Boeing 777.

Ο Ανουάρ Ιμπραήμ, μιλώντας στην Κριστιάν Αμανπούρ, επιβεβαίωσε πως ο 53χρονος Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ, είναι μακρινός συγγενής του από την πλευρά της νύφης του και μίλησε για τον χαρακτήρα του κυβερνήτη.

Κλείσιμο

Όπως είπε ο Ανουάρ Ιμπραήμ, συναντούσε συχνά τον πιλότο σε κομματικές συναντήσεις και κατά τη διάρκεια της προεκλογικής καμπάνιας.

Παρόλα αυτά, επισήμανε πως δεν είναι εξτρεμιστής, αλλά υπέρμαχος της δημοκρατίας και των μεταρρυθμίσεων.

Την ίδια ώρα, σχετικά με τις πληροφορίες που ήθελαν τον κυβερνήτη να είχε παραβρεθεί στη δίκη του Ιμπραήμ κατά την οποία καταδικάστηκε σε φυλάκιση πέντε ετών, ο ηγέτης της αντιπολίτευσης δήλωσε πως δε γνωρίζει κατά πόσο ο Ζάχαρι Αχμάντ Σαχ βρισκόταν όντως στο δικαστήριο.

Παρότι, αρκετοί υποστήριξαν ότι έπειτα από την καταδικαστική απόφαση ο κυβερνήτης ήταν ταραγμένος και εξοργισμένος, ο Ανουάρ Ιμπραήμ δε θεωρεί πιθανό ο κυβερνήτης να άλλαξε την πορεία του αεροσκάφους εσκεμμένα ως ένδειξη διαμαρτυρίας. 

Σχετικά με το παραπάνω σενάριο, μάλιστα, απέδωσε τις προσπάθειες οι τοπικές αρχές να αποδείξουν ότι ο κυβερνήτης είναι αεροπειρατής, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης ισχυρίστηκε ότι η κυβέρνηση επιδιώκει να επιτεθεί στον ίδιο.

«Σε μία προσπάθεια να στρέψουν την προσοχή αλλού και όχι στην αποτυχία και την ανικανότητά τους, επέλεξαν να μου ασκήσουν επίθεση με αυτό τον τρόπο. Αποτυγχάνουν και τώρα είναι τόσο απεγνωσμένοι που συκοφαντούν εμένα», δήλωσε ο Ανουάρ Ιμπραήμ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης