Λευκός Οίκος: Επιπλέον ρωσικές προκλήσεις θα οδηγήσουν σε περαιτέρω κυρώσεις

Λευκός Οίκος: Επιπλέον ρωσικές προκλήσεις θα οδηγήσουν σε περαιτέρω κυρώσεις

Ο εκπρόσωπος Τύπου δε διευκρίνισε αν θα υπάρξουν προσωπικές επιπτώσεις για τον Ρώσο πρόεδρο, Βλάντιμιρ Πούτιν 

Λευκός Οίκος: Επιπλέον ρωσικές προκλήσεις θα οδηγήσουν σε περαιτέρω κυρώσεις

Μετά τις δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου, Μπαράκ Ομπάμα, σχετικά με τις κυρώσεις που πρόκειται να επιβληθούν στη Ρωσία, ο οποίος επισήμανε πως το μέλλον της Ουκρανίας το αποφασίζει ο λαός της, ο εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου, Τζέι Κάρνει, σε ενημέρωση του Τύπου τόνισε πως οι επόμενες κινήσεις της Ρωσίας θα κρίνουν την απάντηση των ΗΠΑ.

«Η απάντησή μας θα κριθεί από τις επόμενες κινήσεις της Ρωσίας. Πιέζουμε τη Ρωσία να ακολουθήσει μία διαφορετική οδό για την επίλυση της κρίσης. Αν αποτύχει έχουμε τη δυνατότητα να επιβάλουμε περαιτέρω κυρώσεις», δήλωσε ο Κάρνει, τονίζοντας ότι το δημοψήφισμα στην Κριμαία δεν ισχύει σύμφωνα με το Σύνταγμα της Ουκρανίας, καθώς όπως είπε πραγματοποιήθηκε με την παρουσία ρωσικού στρατού.

Κλείσιμο

Σχετικά με την επιβολή κυρώσεων δήλωσε πως ενδέχεται η λίστα των ανθρώπων να αυξηθεί, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει αν ανάμεσα σε αυτούς θα είναι και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν.

«Θα υποστούν συνέπειες οι επικεφαλής και όσοι βρίσκονται δίπλα σε αυτούς. Δε θα μπω στο παιχνίδι για το ποιος θα είναι ο επόμενος, στον οποίο θα επιβληθούν κυρώσεις», είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ότι επιπλέον ρωσικές προκλήσεις θα οδηγήσουν σε νεότερες επιπτώσεις, «οι οποίες θα είναι πραγματικές και άμεσες».

Προειδοποίησε, μάλιστα, πως όσο η Ρωσία παραβιάζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας υψηλότερο θα είναι το κόστος και πρόσθεσε πως η χώρα «θα χάσει το πρεστίζ της αν συνεχίσει έτσι».

Προς το παρόν, όπως δήλωσε, οι ΗΠΑ εστιάζουν στην οικονομική στήριξη της Ουκρανίας και συνεργάζονται με το Κογκρέσο, το ΔΝΤ και τους ευρωπαίους εταίρους.

«Εξετάζουμε όλες τις πιθανότητες για το πώς θα βοηθήσουμε την Ουκρανία. Ξεκαθαρίζουμε ότι θα υπάρξουν κι άλλες συνέπειες και απομόνωση στη Ρωσία αν συνεχίσει με αυτό τον τρόπο», συμπλήρωσε ο Κάρνει.

Σε ερώτηση σχετικά με τον παρουσιαστή της ρωσικής κρατικής τηλεόρασης που απείλησε ότι η Ρωσία είναι η μοναδική που μπορεί να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε σκόνη, έχοντας πίσω του εικόνα από πυρηνικό «μανιτάρι», απάντησε με διάθεση χιούμορ: «Ο κόσμος λέει τρελά πράγματα συνέχεια» και τόνισε ότι η αμερικανική κυβέρνηση εστιάζει στις κινήσεις της ρωσικής κυβέρνησης.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης