ΗΠΑ: Μη εγκεκριμένο φάρμακο θα δοθεί σε 7χρονο με καρκίνο!

ΗΠΑ: Μη εγκεκριμένο φάρμακο θα δοθεί σε 7χρονο με καρκίνο!

Ο επτάχρονος Τζος Χάρντι από το Τενεσσί των ΗΠΑ είχε την ατυχία να ασθενήσει από καρκίνο από την βρεφική του ακόμα ηλικία και ενώ μετά από θεραπεία ήταν υγιής για τέσσερα χρόνια, τον περασμένο Νοέμβριο ο εφιάλτης ξαναχτύπησε...

ΗΠΑ: Μη εγκεκριμένο φάρμακο θα δοθεί σε 7χρονο με καρκίνο!
Αγώνα για τη ζωή δίνει από την εντατική του νοσοκομείου St. Juda, στο Τενεσσή των ΗΠΑ, ο επτάχρονος Τζος Χάρντι που πάσχει από καρκίνο μυελού των οστών και έχει υποβληθεί πρόσφατα σε μεταμόσχευση. Δυστυχώς ο οργανισμός του παιδιού μετά την μεταμόσχευση παρουσίασε ένα κοινό κρυολόγημα το οποίο η αγωγή με τα γνωστά αντι-ιικά φάρμακα δεν είχε αποτέλεσμα.

Οι γονείς του παιδιού ζήτησαν από τους γιατρούς το παιδί τους να λάβει ένα νέο φάρμακο για την καταπολέμηση των ιώσεων που όμως δεν έχει πάρει άδεια από τον Αμερικανικό Οργανισμό Φαρμάκων και Τροφίμων. Οι αρχές αρχικά αρνήθηκαν το αίτημα των γονιών του παιδιού αλλά μετά από τις έντονες ενστάσεις και παρακλήσεις τους, ο Οργανισμός δέχθηκε ο μικρός Τζος να λάβει το μη εγκεκριμένο φάρμακο Brincidofovir, το οποίο παρασκευάζει μια μικρή φαρμακευτική εταιρεία στη βόρεια Καρολίνα.

Κλείσιμο
Η μητέρα του Τζος, Εϊμι Χάρντι εμφανίστηκε στην τηλεοπτική εκπομπή "Good Morning America" και ευχαρίστησε όλη την Αμερική γιατί όπως εξήγησε σε εκκλήσεις που έκανε για ψηφίσματα υπέρ της χορήγησης του νέου φαρμάκου στον Τζος, όλοι οι χρήστες του Διαδικτύου ανταποκρίθηκαν θετικά και στήριξαν το αίτημα της οικογένειας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης