Γαλλία: Ο Κοπέ κατηγορείται ότι έκλεψε 8 εκατ. ευρώ από το ταμείο του κόμματος UMP

Γαλλία: Ο Κοπέ κατηγορείται ότι έκλεψε 8 εκατ. ευρώ από το ταμείο του κόμματος UMP

Το γαλλικό περιοδικό Le Point αναφέρει σε δημοσίευμά του ότι ο γραμματέας του γαλλικού συντηρητικού κόμματος UMP, Ζαν Φρανσουά Κοπέ, έκλεψε από τα ταμεία του κόμματος 8 εκατ. ευρώ και τα χρησιμοποίησε στην προεκλογική του εκστρατεία το 2012

Γαλλία: Ο Κοπέ κατηγορείται ότι έκλεψε 8 εκατ. ευρώ από το ταμείο του κόμματος UMP
Σαν βόμβα έπεσε στη Γαλλία η είδηση ότι ο γραμματέας του συντηρητικού κόμματος Ζαν Φρανσουά Κοπέ αφαίρεσε 8 εκατ. ευρώ από τα ταμεία του γκολικού κόμματος προκειμένου να τα χρησιμοποιήσει για τα έξοδα της προεκλογικής του εκστρατείας το 2012. Την είδηση δημοσιεύει το περιοδικό Le Point το οποίο στηρίζεται σε δύο αποδείξεις που "ανακάλυψε" από εταιρεία επικοινωνίας η οποία ανήκει σε δύο συνεργάτες του Κοπέ.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι όλα τα έξοδα της προεκλογικής εκστρατείας του Κοπέ στοίχησαν διπλάσια από το κανονικό και όλες οι εκδηλώσεις της εκστρατείας του οργανώθηκαν από την εταιρεία επικοινωνίας Bygmalion,που ανήκει στους στενούς συνεργάτες του Κοπέ.

Κλείσιμο
Ο Κοπέ από την πλευρά του έκανε λόγο για ανυπόστατες καταγγελίες και δήλωσε ότι θα υποβάλει μήνυση στο περιοδικό ενώ "απείλησε" ότι θα καταθέσει σχέδιο νόμου, που θα υποχρεώνει τους εκδότες και τους μεγαλοδημοσιογράφους της Γαλλίας να καταθέτουν Πόθεν Έσχες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης