Βενεζουέλα: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη χώρα

Βενεζουέλα: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη χώρα

Οι δρόμοι του Καράκας και άλλων πόλεων στην Βενεζουέλα εξακολουθούν να είναι πεδία μάχης μεταξύ διαδηλωτών και των κυβερνητικών δυνάμεων την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος Μαδούρο προσπαθεί με τις καρναβαλικές εκδηλώσεις να κερδίσει χρόνο

Βενεζουέλα: Συνεχίζονται οι συγκρούσεις στη χώρα
Μέχρι σήμερα 18 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 260 έχουν τραυματιστεί από τις συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών στην Βενεζουέλα καθώς οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται κατά του προέδρου Νικολάς Μαδούρο παρά τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στη χώρα.

Την Κυριακή η κυβέρνηση Μαδούρο αποφυλάκισε 41 άτομα που είχαν συλληφθεί κατά την διάρκεια συγκρούσεων διαδηλωτών με αστυνομικούς στο Ανατολικό Καράκας.Την ίδια μέρα χιλιάδες άνθρωποι διαδήλωσαν στο Καράκας και στο τέλος της διαδήλωσης ακτιβιστές συγκρούστηκαν και πάλι με αστυνομικές δυνάμεις.

Κλείσιμο
Οι διαδηλωτές μποϊκοτάρουν τις καρναβαλικές εκδηλώσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στη χώρα σε ένδειξη πένθους για τους συντρόφους τους που έπεσαν θύματα κατά την διάρκεια των συγκρούσεων. Ένας φοιτητής δήλωσε στο Γαλλικό πρακτορείο:"Τιμούμε τους νεκρούς. Οχι καρναβάλι, δεν υπάρχει κάτι για να γιορτάσουμε".

Αντιθέτως ο πρόεδρος Μαδούρο παρέτεινε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις για επτά ημέρες ελπίζοντας ότι οι εορταστικές εκδηλώσεις του καρναβαλιού θα εκτονώσουν την πολιτική κρίση στη χώρα και τόνισε χαρακτηριστικά:'«η ευτυχία θα επικρατήσει της πικρίας, ο λαός της Βενεζουέλας έχει νικήσει επειδή η ευτυχία και η ειρήνη έχουν επικρατήσει".

Οι διαδηλώσεις στη χώρα ξεκίνησαν στις 12 Φεβρουαρίου εξαιτίας του υψηλού πληθωρισμού που άγγιξε το 56,2% το 2013, των μεγάλων ποσοστών εγκληματικότητας αλλά και τις ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής που  λόγω των συνεχιζόμενων ταραχών οι ελλείψεις αυτές διογκώνονται καθημερινά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης