Καζάνι που βράζει η Βενεζουέλα: Τρεις νεκροί σε αντίπαλες διαδηλώσεις

Καζάνι που βράζει η Βενεζουέλα: Τρεις νεκροί σε αντίπαλες διαδηλώσεις

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση αλληλοκατηγορούνται για τις βιαιότητες

Καζάνι που βράζει η Βενεζουέλα: Τρεις νεκροί σε αντίπαλες διαδηλώσεις
Καζάνι που βράζει τις τελευταίες ώρες η Βενεζουέλα με τους υποστηρικτές της κυβέρνησης αλλά και της αντιπολίτευσης να συγκρούονται στους δρόμους του Καράκας. Τρεις νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός των μεγαλύτερων διαδηλώσεων από τότε που ανέλαβε ο Νικολά Μαδούρο την ηγεσία της λατινοαμερικάνικης χώρας.   

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση επιρρίπτουν εκατέρωθεν την ευθύνη των βίαιων επεισοδίων, με τον Μαδούρο να μιλά για «απόπειρα πραξικοπήματος».

Κλείσιμο
Σε διαδηλώσεις εναντίον του Μαδούρο κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων εβδομάδων έχουν συλληφθεί 13 διαδηλωτές, οι περισσότεροι φοιτητές.

Σύμφωνα με το Reuters, η γενική εισαγελλέας της χώρας Λουίζσα Ορτέγκα Ντίαζ επιβεβαίωσε το θάνατο δύο ατόμων από πυροβολισμούς, όπως και τον τραυματισμό άλλων 23 ατόμων στις συγκεντρώσεις ανά την χώρα.

Oι συγκρούσεις μεταφέρθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Τσακάο, στο ανατολικό τμήμα της πόλης. Ο δήμαρχος του Τσακάο ανέφερε ότι στο προάστιο έπεσαν πυροβολισμοί.

Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση, έσπευσε να αποστασιοποιηθεί από τα βίαια επεισόδια, επιρρίπτοντας στην κυβέρνηση την ευθύνη των αιματηρών επεισοδίων με «ανάπτυξη» των λεγόμενων colectivos.

Πρόκειται για τους υποστηρικτές αρχικά του Τσάβες και τώρα του Μαδούρο, που έχουν σχηματίσει ομάδες που, όπως υποστηρίζει η αντιπολίτευση, βγαίνουν ακόμη και οπλισμένες στις διαδηλώσεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης