Βρετανία: Oι μικροί ήρωες που νίκησαν την μηνιγγίτιδα

Βρετανία: Oι μικροί ήρωες που νίκησαν την μηνιγγίτιδα

Οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιηθούν για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για την ασθένεια αλλά και να στηριχθεί οικονομικά το ίδρυμα για την καταπολέμηση της νόσου

Βρετανία: Oι μικροί ήρωες που νίκησαν την μηνιγγίτιδα
Μια Αυστραλέζα φωτογράφος έκανε έκθεση με φωτογραφίες μικρών παιδιών που ασθένησαν από μηνιγγίτιδα και κατόρθωσαν να επιζήσουν!

Οι φωτογραφίες θα χρησιμοποιηθούν για να ευαισθητοποιηθεί ο κόσμος για την ασθένεια αλλά και να στηριχθεί οικονομικά το ίδρυμα για την καταπολέμηση της νόσου.

Κλείσιμο
Περίπου 3.400 Βρετανοί μολύνονται από μηνιγγίτιδα κάθε χρόνο, με τους περισσότερους από αυτούς να είναι παιδιά και μάλιστα σε τρυφερή ηλικία. Η φωτογράφος Ann Geddes, διάσημη από τις φωτογραφίες της μωρών σε γλάστρες, παρουσίασε μια έκθεση φωτογραφίας με μικρά παιδιά που ασθένησαν από μηνιγγίτιδα και κατόρθωσαν να την νικήσουν. Βέβαια σε πολλά από αυτά η ασθένεια άφησε στο λιλιπούτειο σώμα τους ανεξίτηλα τα σημάδια της.

Με αυτές τις φωτογραφίες θα ενημερωθεί ο κόσμος για την ασθένεια αλλά και θα ενισχυθεί το Ίδρυμα για την καταπολέμηση της ασθένειας.

Η μικρή Άμπερ πέντε ετών σήμερα, προσβλήθηκε από μηνιγγίτιδα στα δύο της χρόνια και έφθασε τόσο κοντά στον θάνατο που οι γιατροί την ακρωτηρίασαν για να την σώσουν. Τώρα ποζάρει στη φωτογράφιση με την μεγαλύτερη αδελφή της και με πρόσθετα άκρα.

Η μητέρα της μικρής έδωσε συνέντευξη και δήλωσε πόσο τραγικό είναι ένας γονιός να βλέπει το παιδί στην κατάσταση που είδε η ίδια την μικρή Άμπερ! Θεώρησε δε ότι λέγοντας την δική της ιστορία θα μπορούσε να βοηθήσει και άλλα παιδιά.

Σοβαρή κεφαλαλγία,πυρετός, εμετός και κρύα άκρα είναι μερικά από τα συμπτώματα της ασθένειας που η ιογενής μορφή της είναι η λιγότερη συχνή αλλά και η πιο σοβαρή.

Η φωτογράφος Ann Geddes θα εκθέσει το υλικό της στις 24 Απριλίου που είναι η Παγκόσμια Ημέρα για την ευαισθητοποίηση κατά της μηνιγγίτιδας και δήλωσε ότι επειδή είναι και αυτή μητέρα θα ήθελε όλες οι μητέρες να ευαισθητοποιηθούν και να αναγνωρίζουν τα συμπτώματα της ασθένειας προκειμένου να μπορούν να προστατεύσουν τα παιδιά τους.






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης