Ρωσία: Αρνητική στο ψήφισμα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

Ρωσία: Αρνητική στο ψήφισμα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία

«Δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», δήλωσε ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ

Ρωσία: Αρνητική στο ψήφισμα για ανθρωπιστική βοήθεια στη Συρία
Η Ρωσία πιστεύει ότι «δεν είναι η κατάλληλη στιγμή» για να συζητηθεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ το ψήφισμα για την βελτίωση της πρόσβασης της ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Συρία, δήλωσε ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ Βιτάλι Τσούρκιν.

Μετά τη διακοπή των συνομιλιών της Γενεύης, χωρίς απτά αποτελέσματα ειδικά στο θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας προς την πολιορκημένη πόλη Χομς, η Δύση και ορισμένες αραβικές χώρες που υποστηρίζουν την αντιπολίτευση της Συρίας προετοιμάζουν ένα κείμενο ψηφίσματος που ελπίζουν να τεθεί στο τραπέζι του Συμβουλίου Ασφαλείας αυτή την εβδομάδα, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Κλείσιμο
«Είμαστε αντίθετοι με την ιδέα της συζήτησης του ψηφίσματος αυτή τη στιγμή στο Συμβούλιο Ασφαλείας, είναι πολύ νωρίς», ανέφερε όμως ο ρώσος πρεσβευτής στον ΟΗΕ.

«Πιστεύουμε ότι αυτή δεν είναι η κατάλληλη στιγμή», πρόσθεσε ο κ. Τσούρκιν

Σύμφωνα με τον ρώσο διπλωμάτη, οι πρωτοβουλίες αυτές συνήθως καταλήγουν σε ένα «πολιτικοποιημένο» κείμενο δηλαδή, επικρίνουν το συριακό καθεστώς ενώ η Μόσχα ζητά «μια ρεαλιστική προσέγγιση».

Ωστόσο, ο ίδιος αρνήθηκε να πει εάν η Ρωσία θα ασκήσει βέτο στο ψήφισμα, όπως έχει γίνει τρεις φορές από την αρχή της κρίσης στη Συρία το Μάρτιο του 2011 καθώς όπως είπε «το κείμενο αυτό δεν υπάρχει ακόμα».

Χωρίς να υποτιμούμε την «πραγματικά τρομερή κατάσταση» στην Χομς, ανέφερε ο Τσούρκιν, η πολιορκία της πόλης «δεν είναι τόσο σημαντική όσο άλλες που έχουμε γνωρίσει κατά την ιστορία»

Η Γαλλία η Βρετανία και οι Ηνωμένες Πολιτείες όπως επίσης και τα μη μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας το Λουξεμβούργο, η Αυστραλία και η Ιορδανία είχαν συναντήσεις χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσίας, για να αναπτύξουν το σχέδιο, αλλά ακόμη δεν φαίνεται ότι είναι έτοιμες.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης