Η Γερμανία πρέπει να εμπλακεί περισσότερο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις τόνισε ο πρόεδρος της χώρας

Η Γερμανία πρέπει να εμπλακεί περισσότερο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις τόνισε ο πρόεδρος της χώρας

Δεν θα πρέπει να αρνούμαστε την παροχή βοήθειας σε άλλους όταν παραβιάζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα με γενοκτονίες, εγκλήματα πολέμου και εθνοκαθάρσεις, τόνισε ο Γιόαχιμ Γκάουκ

Η Γερμανία πρέπει να εμπλακεί περισσότερο σε στρατιωτικές επιχειρήσεις τόνισε ο πρόεδρος της χώρας
Σε άνοιγμα της Γερμανίας στον κόσμο κάλεσε από το Μόναχο ο γερμανός Πρόεδρος Γιόαχιμ Γκάουκ στο πλαίσιο της εναρκτήριας ομιλίας του στη 50ή Διάσκεψη για την Ασφάλεια. Ο γερμανός Πρόεδρος έκανε λόγο για την ανάγκη εξωστρέφειας αλλά και ενίσχυσης της παρουσίας και της φωνής της χώρας στη διεθνή πολιτική σκηνή, τονίζοντας πως η Γερμανία πρέπει να κάνει περισσότερα πράγματα για τον κόσμο, ακόμη κι αν αυτό σημαίνει την παροχή στρατιωτικής βοήθειας σε περιοχές όπου μαίνονται συγκρούσεις.

«Η Γερμανία και οι συμμαχοί της δεν θα πρέπει να αρνούνται εύκολα την παροχή βοήθειας σε άλλους, όταν λαμβάνουν χώρα παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο πλαίσιο γενοκτονιών, εγκλημάτων πολέμου ή επιχειρήσεων εθνικής κάθαρσης», είπε χαρακτηριστικά σε συνέντευξη τύπου που στο Μόναχο, προσθέτοντας ότι: «η χρήση στρατιωτικής βίας ως ύστατο μέσο είναι εφικτή, μόνο κατόπιν προσεκτικής έρευνας και αξιολόγησης των συνεπειών, καθώς επίσης και σχετικής άδειας από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Κλείσιμο
Ο Γιόαχιμ Γκάουκ κάλεσε στη συνέχεια τους γερμανούς πολίτες να αποκτήσουν και πάλι αυτοπεποίθηση, την οποία έχασαν οι πρώτες γενιές μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, δημιουργώντας μια νέα εικόνα βασισμένη στην έννοια της εμπιστοσύνης. «Όποιος εμπιστεύεται τον εαυτό του, μπορεί να αποκτήσει τη δύναμη για να αλλάξει τον κόσμο. Μόνο όποιος πιστεύει αρχικά στον ίδιο, είναι αξιόπιστος και για τους εταίρους του», είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος προς τους συμπατριώτες του.

Πηγή: Deutsche Welle
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης