Βρετανία: Θα απαγορεύσουν το κάπνισμα σε αυτοκίνητα με παιδιά

Βρετανία: Θα απαγορεύσουν το κάπνισμα σε αυτοκίνητα με παιδιά

Υπέρ των διατάξεων του νέου νόμου ψήφισε η Βουλή των Λόρδων - Η απαγόρευση ισχύει ήδη σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Καναδά και κάποιες χώρες της Ευρώπης

Βρετανία: Θα απαγορεύσουν το κάπνισμα σε αυτοκίνητα με παιδιά
Ένα βήμα πριν την απαγόρευση του καπνίσματος σε αυτοκίνητα που επιβαίνουν και παιδιά βρίσκεται η Βρετανία, καθώς η σχετική διάταξη υπερψηφίστηκε από τη Βουλή των Λόρδων. 

Με το σύνθημα «όταν πρόκειται για παιδιά, είμαστε υποχρεωμένοι να εξετάσουμε κάθε μέτρο που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά», η εισηγητές του νομοσχεδίου για το κάπνισμα προκρίνουν τη διάταξη και υποστηρίζουν πως μια τέτοια κίνηση θα βοηθήσει στο να σωθούν ζωές.

Κλείσιμο
Ήδη σε ορισμένες πολιτείες της Αμερικής, την Αυστραλία, τον Καναδά και ορισμένες χώρες στην Ευρώπη ισχύουν ανάλογες διατάξεις που απαγορεύουν στους οδηγούς που μεταφέρουν στο αυτοκίνητό τους παιδιά να καπνίζουν.

Πάντως, ομάδες υπέρ του καπνίσματος έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους, με το επιχείρημα πως οι περισσότεροι ενήλικες καπνιστές επιλέγουν να μην καπνίζουν όταν είναι σε αυτοκίνητο με παιδιά έτσι κι αλλιώς και ότι μια απαγόρευση του καπνίσματος στα αυτοκίνητα θα μπορούσε να οδηγήσει και στην απαγόρευση του καπνίσματος σε σπίτια, όπου επίσης υπάρχουν παιδιά!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης