ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΤΩΡΑ
Κι όμως η Μέρκελ θα προεδρεύσει στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης

Κι όμως η Μέρκελ θα προεδρεύσει στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης

Με πατερίτσες ή υποβασταζόμενη από τον ισχυρό σύμμαχό της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα προσέλθει αύριο στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο του έτους η Ανγκελα Μέρκελ;

Κι όμως η Μέρκελ θα προεδρεύσει στο υπουργικό συμβούλιο της Τετάρτης
Η Μέρκελ όχι μόνο θα είναι παρούσα αλλά και θα προεδρεύσει στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο της νέας κυβέρνησης συνεργασίας που θα πραγματοποιηθεί αύριο, στο Βερολίνο.

Σύμφωνα,  πάντως, με το άρθρο 69 του γερμανικού Συντάγματος, ανεξάρτητα από το ποιος θα την βοηθήσει, ο επίσημος αντικαταστάτης της είναι ο υπερυπουργός και αντικαγκελάριος, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, καθώς στην περίπτωση κυβερνητικού συνασπισμού, ορίζεται πάντα κάποιος από το μικρότερο κόμμα.

Από την πλευρά τους, ο ειδικοί επισημαίνουν ότι η σιδηρά κυρία της Γερμανίας θα χρειαστεί εκτός από ξεκούραση για τουλάχιστον τρεις εβδομάδες και φυσιοθεραπεία.

Για τις μετακινήσεις της, η Μέρκελ θα πρέπει να χρησιμοποιεί πατερίτσες τις οποίες ξέρει να χειρίζεται, σχολιάζει η εφημερίδα "Bild".

Ο τραυματισμός της Γερμανίδας καγκελαρίου - σύμφωνα με τους γιατρούς πρόκειται για ατελές κάταγμα του οπίσθιου συνδέσμου της λεκάνης- ενώ έκανε σκι στις ελβετικές Αλπεις, την αναγκάζει να μείνει κλινήρης και να ακυρώσει πολλά από τα προγραμματισμένα ραντεβού της.
Κλείσιμο

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, έκανε λόγο για ελαφρύ κάταγμα στο αριστερό τμήμα της λεκάνης ενώ ξεκαθάρισε ότι η καγκελάριος της χώρας θα πρέπει να ξεκουραστεί και να χρησιμοποιεί πατερίτσες τις επόμενες τρεις εβδομάδες.

Πάντως,  δεν θα είναι η πρώτη φορά που η Άνγκελα Μέρκελ αναγκάζεται να περπατήσει με πατερίτσες, καθώς το 2011 είχε υποστεί ρήξη μηνίσκου και είχε υποβληθεί σε επέμβαση στο γόνατο, υπενθυμίοζυν τα γερμανικά ΜΜΕ.  

Όσο για  τις συνθήκες του ατυχήματος, ο Ζάιμπερτ είπε απλά ότι η Άνγκελα Μέρκελ θα πρέπει να κινείτο με χαμηλή ταχύτητα. «Θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά της και είναι σε θέση να εργάζεται και να επικοινωνεί. Θα επικεντρωθεί σε κάποιες συναντήσεις που θα έχει στο Βερολίνο και στην Καγκελαρία», τόνισε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Την ίδια ώρα, το περιοδικό "Der Spiegel" πλέκει το εγκώμιο της... σκιέρ Μέρκελ. "Η καγκελάριος είναι ιδιαίτερα πεπειραμένη σκιέρ και γνωρίζει πολύ καλά τις πίστες στις ελβετικές Άλπεις, αφού αυτό τον προορισμό επιλέγει κάθε χρόνο για τις χριστουγεννιάτικες διακοπές της, μαζί με τον άντρα της", σχολιάζει το γερμανικό περιοδικό. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης