Μανίλα: Εν ψυχρώ εκτέλεση δημάρχου και της συζύγου του μέσα στο αεροδρόμιο

Μανίλα: Εν ψυχρώ εκτέλεση δημάρχου και της συζύγου του μέσα στο αεροδρόμιο

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο - Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα αγοράκι 1,5 έτους - Τέσσερις τραυματίες

Μανίλα: Εν ψυχρώ εκτέλεση δημάρχου και της συζύγου του μέσα στο αεροδρόμιο
Εν ψυχρώ εκτέλεση δημάρχου και της συζύγου του μέσα στο αεροδρόμιο της Μανίλα, την πρωτεύουσα των Φιλιππινών! Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι βρήκαν τραγικό θάνατο, συμπεριλαμβανομένων του Ukol Talumpa, ο οποίος ήταν ο δήμαρχος της πόλης Labangan, Zamboanga del Sur (σ.σ. στο νότιο τμήμα των Φιλιππινών), και της συζύγου του, έπειτα από ενέδρα ενόπλων, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών των Φιλιππινών.

Ανάμεσα στα θύματα βρίσκεται και ένα αγοράκι 1,5 έτους, το οποίο δεν έχει διευκρινιστεί εάν είχε κάποια σχέση με το ζευγάρι.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με πληροφορίες από το Associated Press, ο τέταρτος νεκρός δεν έχει ακόμη αναγνωριστεί από τις Αρχές. Μάρτυρες αναφέρουν πως οι ένοπλοι είχαν μεταμφιεστεί σε αστυνομικούς. Αλλοι τέσσερις άνθρωποι έχουν τραυματιστεί. Οι δράστες πυροβόλησαν από απόσταση αναπνοής τα θύματα και διέφυγαν με μοτοσικλέτα.

Η αστυνομία διερευνά τα αίτια της επίθεσης.

Ο δήμαρχος της πόλης Labangan, Ukol Talumpa, είχε κερδίσει το αξίωμα του δημάρχου στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο ίδιος και η σύζυγός του πυροβολήθηκαν κατά την έξοδό τους από τον τερματικό σταθμό επιβατών, λίγο μετά την αποβίβασή τους από μια πτήση από τις νότιες Φιλιππίνες.

Πλάνα από την τοπική τηλεόραση έδειξαν ένα άντρα, ο οποίος μπήκε αιφνιδιαστικά στο διάδρομο, φορτωμένος με δύο καρότσια με πάρα πολλές αποσκευές.

Οι Φιλιππίνες είναι διαβόητη χώρα για τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να καταλύσει βάναυσα τη δημοκρατία, εκεί όπου πολιτικοί - ιδιαίτερα σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο - είναι πρόθυμοι να δωροδοκήσουν, να εκφοβίσουν ή ακόμη και να σκοτώσουν για να εξασφαλίσουν την εξουσία.

Σύμφωνα με τον Guardian ο δήμαρχος έχει επιβιώσει από διάφορες επιθέσεις στο παρελθόν που απείλησαν τη ζωή του το 2010 και το 2012.



Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης