Μπέπε Γκρίλο: Ο πάπας Φραγκίσκος είναι οπαδός του κινήματος των Πέντε Αστέρων

Μπέπε Γκρίλο: Ο πάπας Φραγκίσκος είναι οπαδός του κινήματος των Πέντε Αστέρων

«Πως είναι δυνατόν, οι επικεφαλής των μεσογειακών χωρών να μην φτιάχνουν ένα κοινό μέτωπο», αναρωτήθηκε από τη μεγάλη διαδήλωση στη Γένοβα 

Μπέπε Γκρίλο: Ο πάπας Φραγκίσκος είναι οπαδός του κινήματος των Πέντε Αστέρων
«Το κίνημά μας δημιουργήθηκε στις τέσσερις Οκτωβρίου, ημέρα του Αγίου Φραγκίσκου. Κάτι που μας δείχνει ότι και ο πάπας Φραγκίσκος είναι οπαδός του κινήματος Πέντε Αστέρων». Σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξε ο Ιταλός κωμικός και επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, μιλώντας μετά την διαδήλωση κατά της λιτότητας, που οργάνωσε ο ίδιος στην Γένοβα, το απόγευμα του Σαββάτου.

Στη διαδήλωση συμμετείχαν περίπου 40.000 άνθρωποι, ενώ κατά την ομιλία του ο Γκρίλο τόνισε πως  «ο κόμμα του πρόκειται να αναδειχθεί σε πρώτη πολιτική δύναμη στις Ευρωεκλογές του επόμενου Ιουνίου και ότι θα ζητήσει δημοψήφισμα για την παραμονή ή την έξοδο της χώρας του από το Ευρώ.

Κλείσιμο
Ο Ιταλός πολιτικός και κωμικός, διερωτήθηκε επίσης «πως είναι δυνατόν, οι επικεφαλής των μεσογειακών χωρών που πλήττονται από την κρίση, να μην είναι σε θέση να φτιάξουν ένα κοινό μέτωπο με το οποίο να προασπίσουν τα συμφέροντά τους». Παράλληλα, αναφέρθηκε και πάλι στην πρόθεση του κινήματός του να κινήσει την διαδικασία παραπομπής του προέδρου της δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, διότι, κατά την άποψή του «δεν εξυπηρετεί, αλλά ζημιώνει τα συμφέροντα της Ιταλίας».

«Πρέπει να ανακαλύψουμε έναν διαφορετικό κόσμο, στον οποίο να υπερισχύει η αλληλεγγύη. Στην Ιταλία έχουμε οκτώ εκατομμύρια φτωχούς. Πρέπει να γίνει κάθαρση και να στείλουμε σπίτι τους, όλους τους πολιτικούς», κατέληξε ο ιδρυτής του κινήματος Πέντε Αστέρων -Cinque Stelle.

Υπενθυμίζεται ότι η ιταλική νομοθεσία δεν προβλέπει την δυνατότητα διεξαγωγής δημοψηφίσματος για την παραμονή ή την έξοδο από το Ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης