Αυστραλία: Μπροστά στις σφυγμομετρήσεις οι Εργατικοί

Αυστραλία: Μπροστά στις σφυγμομετρήσεις οι Εργατικοί

Η εκλογική δύναμη του Εργατικού Κόμματος αυξήθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες στο 37% από 33% που ήταν στις αρχές Σεπτέμβρη πριν τη διεξαγωγή των ομοσπονδιακών εκλογών

Αυστραλία: Μπροστά στις σφυγμομετρήσεις οι Εργατικοί
Σύμφωνα με τα στοιχεία της πρώτης σφυγμομέτρησης μετά τις ομοσπονδιακές εκλογές της 7ης Σεπτεμβρίου, που διεξήγε ο οργανισμός Nielsen για λογαριασμό των εφημερίδων του συγκροτήματος Fairfax, το Εργατικό Κόμμα προηγείται στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων.

Όπως σημειώνουν έγκυροι πολιτικοί παρατηρητές, αυτή είναι η πρώτη φορά στη μακρά ιστορία των σφυγμομετρήσεων, που η αντιπολίτευση είναι πιο δημοφιλής από την κυβέρνηση, σε τόσο μικρό χρονικά διάστημα μετά τις εκλογές.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με τη σφυγμομέτρηση του οργανισμού Nielsen, η εκλογική δύναμη του Εργατικού Κόμματος αυξήθηκε κατά τέσσερις ποσοστιαίες μονάδες στο 37% από 33% που ήταν στις αρχές Σεπτέμβρη πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Από την άλλη πλευρά, η δύναμη των κομμάτων του Συνασπισμού μειώθηκε κατά πέντε ποσοστιαίες μονάδες κατρακυλώντας από το 46% στο 41%.

Μετά τη καταμέτρηση και των σταυρών δεύτερης προτίμησης το Εργατικό Κόμμα συγκέντρωσε το 52% των ψήφων και ο Συνασπισμός 48%.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης