Σαλβαδόρ: Κρατούμενοι σε φυλακή μιλούσαν 13 ώρες καθημερινά στα κινητά τους

Σαλβαδόρ: Κρατούμενοι σε φυλακή μιλούσαν 13 ώρες καθημερινά στα κινητά τους

Ένας από τους κρατούμενους έκανε 4.909 κλήσεις. Ο ίδιος τηλεφώνησε 4.345 φορές και δέχτηκε 564 κλήσεις, δηλαδή κατά μέσον όρο περνούσε 13 ώρες την ημέρα στο κινητό του τηλέφωνο.

Σαλβαδόρ: Κρατούμενοι σε φυλακή μιλούσαν 13 ώρες καθημερινά στα κινητά τους
Φωτιά είχαν πάρει τα τηλέφωνα σε μια φυλακή του Σαλβαδόρ αφού διαπιστώθηκε ότι τρεις κρατούμενοι πραγματοποίησαν 11.209 τηλεφωνικές κλήσεις μέσα σε διάστημα ενός μήνα με σκοπό να εκβιάσουν, να απειλήσουν και να αποσπάσουν χρήματα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Δικαιοσύνης και Ασφάλειας της χώρας.

"Ένας από τους κρατούμενους έκανε 4.909 κλήσεις. Ο ίδιος τηλεφώνησε 4.345 φορές και δέχτηκε 564 κλήσεις, δηλαδή κατά μέσον όρο περνούσε 13 ώρες την ημέρα στο κινητό του τηλέφωνο. Ο λογαριασμός έφτασε τα 2.755 δολάρια", εξήγησε ο υπουργός Ρικάρντο Περντόμο σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Κλείσιμο
Τα προπληρωμένα κινητά τηλέφωνα εφοδιάζονται με μονάδες από συνεργούς ή συγγενείς των κρατουμένων, με τα χρήματα που αποσπούν από τους εκβιασμούς.

Την ίδια περίοδο, δύο άλλοι κρατούμενοι έκαναν 3.500 και 2.800 κλήσεις ο καθένας.

Και οι τρεις κρατούνται στη φυλακή Λα Εσπεράνσα, στα βόρεια της πρωτεύουσας Σαν Σαλβαδόρ, ένα σωφρονιστικό ίδρυμα χωρητικότητας, θεωρητικά, 1.200 ατόμων, που όμως φιλοξενεί σήμερα 5.200 κρατούμενους. Αναμένεται ότι τις επόμενες ημέρες θα μεταφερθούν σε άλλη φυλακή υψίστης ασφαλείας στη Σακατεκολούκα.

Σύμφωνα με τις υπηρεσίες πληροφοριών της αστυνομίας, μόνο το τελευταίο εντοπίστηκαν στις φυλακές του Σαλβαδόρ 3.000 κινητά τηλέφωνα που χρησιμοποιούνταν από τους κρατούμενους για τη διάπραξη διαφόρων αδικημάτων. Για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, το υπουργείο ζήτησε από τους πάροχους κινητής τηλεφωνίας να "περιορίσουν" το σήμα τους στις περιοχές όπου υπάρχουν φυλακές.

Η πολύ υψηλή εγκληματικότητα που καταγραφόταν τα περασμένα χρόνια στο Σαλβαδόρ περιορίστηκε από πέρσι (μόνο έξι δολοφονίες ημερησίως έναντι 14 στο παρελθόν) χάρη στην "εκεχειρία" που κήρυξαν οι δύο μεγαλύτερες εγκληματικές οργανώσεις (παντίγιας) της χώρας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης